Hoppa till innehåll

295 nya ställen börjar servera Petters KÄK-hamburgare

Rebecca Wictor

Nu kan du köpa Käks ”Håll-käften-burgare” i hela landet – men Petter är inte ensam om att ge sig in i slaget om snabbmatsugna bilister.

Ingen missade väl när rapparen Petter bestämde sig för att öppna hamburgerrestaurangen Käk tillsammans med barndomsvännerna Oskar Jakobsson och Dimman Anastasopoulos. Restaurangen i Hornstull i Stockholm blev den första och nu finns restaurangen på fler ställen i Sverige. De saknade dock en bra burgare längs vägarna, så de kontaktade Circle K och la fram en idén om ett samarbete.

— Burgartrenden är fortsatt stark i Sverige och tillsammans med Circle K så kan vi nu erbjuda våra grymma ”Håll käften”-burgare i hela Sverige, säger Petter Alexis Askergren i ett pressmeddelande.

”Håll käften-burgaren” är speciellt framtagen av KÄK och serveras bara på Circle K och deras egna restauranger från och med den 15 februari. Burgaren innehåller högrev och är gjord på svenskt nötkött. Den serveras på ett briochebröd tillsammans med bokspånsrökt bacon, två skivor Castello Burger-cheddarost, skivad gul lök och KÄK:s egen dressing.

Petter är dock inte ensam om att vilja konkurrera med McDonalds och Max Hamburgare om att sälja hamburgare längs vägarna, i april i år öppnar Johan Jureskog en egen hamburgerkedja med arbetsnamnet Jureskogs som på sikt vill öppna restauranger längs E4:an och ge sig in i slaget om snabbmatsugna bilister.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.