Flippin’ Burgers öppnar ny restaurang i centrala Stockholm

Flippin' Burger

Det ständigt populära burgarstället expanderar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-09-20 10:15  |  Lästid: < 1 minuter

2011 åkte Flippin’ Burgers grundare Jon Widegren till USA på en sex veckors lång inspirationsresa för att hitta den perfekta burgaren. Widegren tyckte att det vid tiden saknades burgarställen i Stockholm som serverade goda hamburgare gjorda på enkla men bra råvaror. Och det hade han ju helt rätt i.

2012 öppnade han sin första restaurang och succén lät inte vänta på sig. Flippin’s burgare blev snabbt en snackis och det blev en grej att köa cirka 89 minuter för att få möjligheten att köpa en bit hantverkskött i bröd. Sedan dess har mycket hänt på finburgarefronten och nu finns det mer än ett dussin, känns det som, burgarkedjor som satsar på ungefär samma koncept som Flippin’.

Men originalet står sig mycket väl i konkurrensen fortfarande. Nio år efter att de öppnade sin första restaurang på Kungsholms Strand vid Fridhemsplan i Stockholm är det dags för nästa restaurang. Under hösten öppnar man på Norrlandsgatan 16 i huvudstaden.

– Vi är mycket glada över att Flippin’ Burgers väljer Bibliotekstan för sin nya etablering. Flippin’ Burgers nya restaurang kompletterar befintligt restaurangutbud väl och stärker Bibliotekstan som levande mötesplats mitt i city, säger Emanuel Westin, Chef Affärsutveckling butik, Hufvudstaden. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-22 09:30