Hoppa till innehåll

Albumaktuella Flora Cash väljer sina popfavoriter

Bandet Flora Cash
Joakim Almén

Hyllade folkpopduon Flora Cash är tillbaka med nya albumet ”Our Generation”. För Café väljer de och vrakar ur ett smörgåsbord av popkultursfavoriter genom tiderna.

Stockholm/Minneapolis-alliansen Flora Cash utgörs av Shpresa Lleshaj och Cole Randall och har sedan 2017 gjort sig ett aktat namn på den internationella musikscenen. Dunderhitten You’re Somebody Else har dykt upp i var och varannan tv-serie och spelats flitigt i amerikansk kommersiell radio.

Nu är den finstämda duon, som träffades via Soundcloud för nio år sedan, tillbaka med sitt tredje album Our Generation som släpps 22 oktober.

För Café väljer Flora Cash sina popkulturshöjdpunkter i livet – en resa som sträcker sig från den alltjämt svinroliga Adam Sandler-komedin Happy Gilmore till vackra textrader av Death Cab for Cutie.

Bästa låten: Bohemian Rhapsody. Ärligt talat, hur går det att göra en låt som är bättre? Den har allt.

Bästa albumet: Killers – Hot Fuss. Ett underskattat album enligt oss.

Bästa balladen: Bonnie Tyler – Total Eclipse of the Heart. En av världens bästa låtar genom tiderna. Vad många kanske inte vet är att den handlar om att vara kär i en vampyr, lite trivia bara.

Bästa beatet: Beck – Volcano. En av Becks mer okända låtar, men en favorit för oss. Beatet av Danger Mouse i låten är helt fantastiskt.

Bästa covern: Cat Power – Sea of Love. Originalet är bra, men den här covern fångar själen av låten på ett annat sätt. En vacker och dansant låt.

Bästa introt: Michael Jackson – They Don’t Care About Us. Introt är kort men härligt och en riktig banger som bygger upp förväntningarna på låten på ett snyggt sätt.

Bästa gitarrsolot: Pink Floyd – Comfortably Numb (andra solot). Ett gitarrsolo handlar inte om hur snabbt eller hur tungt det är; det handlar om tonerna och känslan gitarristen har när det spelas. Det här solot är unikt.

Bästa textraden: “Love of mine, someday you will die, but I’ll be close behind. I’ll follow you into the dark.” från Death Cab for Cuties I Will Follow You Into the Dark. En av våra favoritlåtar – och det skulle vara svårt att citera en textrad med mer punch och tyngd än den här.

Bästa filmscenen: Good Will Hunting – “The Best Part of My Day”. Hela filmen är ett mästerverk i filmskapande. Just den här scenen visar på ett subtilt sätt genialiteten av manuset som helhet.

Bästa dokumentären: Vad som helst med Louis Theroux. Han har ett sätt som får allting att framstå som intressant.

Bästa förtexterna till en film: Happy Gilmore, en av historiens bästa komedifilmer. Förtexterna är ikoniska och suger in dig direkt.

Bästa tv-serien: King of Queens. Vi har sett varje avsnitt av den här serien minst 50 gånger. Superunderskattad. Jerry Stiller är på toppen av sin karriär som arther och hela casten funkar generellt så bra ihop. Oerhört välskriven och en serie som måste ses från början till slut. Om får vi får nämna några till så: The Office, Big Bang Theory, The Mandalorian, The X Files, House of Cards, Futurama. Framförallt amerikanska versionen av The Office är en favorit.

Bästa tv-serievinjetten: The Twilight Zone. Klassisk, old school-tv när den är som bäst. Lite överdriven emellanåt, men också det som gör den speciell.

Bästa romanen: George Orwells 1984 borde vara obligatorisk läsning för alla. Om vi ignorerar insikterna boken ger kommer det vara på vår egen bekostnad.

Bästa skribenten: Jack Kerouac. Försök att läsa Kerouac utan att tänka att ”herregud, det här är briljant.”

Bästa karaktären: Arthur Spooner. Favoritkaraktären från tidigare nämnda King of Queens. På alla sätt helt fantastisk.

Bästa tv-seriefinalen: Vänner-finalen var bitterljuv för ingen ville att serien skulle sluta samtidigt som det var ett värdigt avslut.

Snyggaste skivomslaget: Led Zeppelin – Houses of the Holy. Många vet inte att den märkliga färgen på det här albumomslaget skedde av en slump – men det ger det samtidigt en andlig känsla. Omslaget förbjuds även på vissa platser.

Bästa Youtubeklippet: Om du har liknande humor som oss kommer du att garva ihjäl dig. Tycker du det är tråkigt är det såklart också okej.

Bästa reportaget: Washington Posts reportage om NSAs övervakningsprogram. Det är bra att vara vaksam på och värna om våra medborgerliga friheter.

Bästa regissören: Stanley Kubrick är en av historiens bästa filmregissörer. Rekommenderar starkt att köra ett Kubrick-maraton. Hans visuella stil och förmåga att berätta en historia går inte att matcha.

Bästa låtskrivaren: Max Martin! Omöjligt att förneka att han är den bästa.

Bästa konsertupplevelsen: Ett uppträdande på the Met i Philadelphia, en vacker och ikonisk lokal. Om du nån gång är i Philly måste du gå och se en konsert där. Vi har haft förmånen att få spela där två gånger.

https://www.instagram.com/p/CVObfrvJ-k2/

Mest överskattade albumet: Konst kan inte vara överskattat – bara underskattat. Absolut, ibland kan grejer kännas överhajpade men att säga att något inte är värt hajpen handlar ofta bara om kontrarism.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.