Flott i håret!

Kommer 2013 bli året då Sveriges män bytte ut motorolja mot hårolja? Knappast, men faktum är att håroljans förmåga att vårda, styla och göra håret smidigare, i allt högre grad uppskattas av män. Inte minst har det märkts på Caféredaktionen, där 20 procent av personalen är hårolje-frälsta (okej, det kan vara någon kvinna inräknad i […]

Publicerad 2013-10-14 13:10 | Uppdaterad 2013-12-19 17:35  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

haroljaKommer 2013 bli året då Sveriges män bytte ut motorolja mot hårolja?

Knappast, men faktum är att håroljans förmåga att vårda, styla och göra håret smidigare, i allt högre grad uppskattas av män. Inte minst har det märkts på Caféredaktionen, där 20 procent av personalen är hårolje-frälsta (okej, det kan vara någon kvinna inräknad i den procenten, men ändå).

Här är tre olika topptestade oljor.

elvive-hair-types-oil

För fint hår
Det är skillnad på hår och hår, och det är skillnad på hårolja och hårolja. Elvital Extraordinary Oil (119 kr) passar dig med lättare hår som inte vill tynga ner håret för mycket. I mixen hittar vi sex blomoljor som gör ditt hår mjukt, blankt och med en luftig finish. Finns bland annat att köpa här.

Repairing Oil

Reparatören
Om någon vet hur man tar hand om håret på naturlig väg borde det vara det klassiska skönhetsmärket L’Occitane. Sedan 1976 har de tagit fram eteriska oljor som effektivt vårdar och rengör håret. Nya Repairing Oil (225 kr) kombinerar fem  oljor som ger näring och reparerar och skyddar håret på djupet. Finns bland annat att köpa här.

olja

Klassikern
Moroccanoil är en klassisk storsäljare med en unik härlig unisexdoft. Finns för både fint och tjockt hår och är kung när det kommer till att ge håret en bättre kvalité och göra det mer formbart. Kostar visserligen en slant, men räcker å andra sidan en livstid. Köp din egen flaska här.

För en tid sedan genomförde Cafés hårfagre layoutare Tobias Ivarsson ett stort test av håroljor – läs det här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta