Först till kvarn: Hendrick’s lanserar limiterad gin – inspirerad av natthimlen

Lagom till att höstmörkret kryper på lanserar barskåpsfavoriten Hendrick's Gin en limiterad gin inspirerad av stjärnklara natthimlar.

Rasmus Blom | Foto: Getty Images och Hendrick's Gin  |  Publicerad 2021-09-21 14:47  |  Lästid: 3 minuter

De flesta av oss har en favoritgin. Om du inte redan har det: se till att skaffa en omedelbart. Det känns trevligt och världsvant att ha ett svar redo när bartendern undrar vilken gin du vill ha i din Gin & Tonic (eller Dry Martini till Bond-premiären nästa vecka). En av Café-redaktionens stora favoriter är Hendrick’s Gin – ett säkert premiumkort med karaktäristisk gurksmak.

Som av en händelse lanserar nu Hendrick’s nyheten Hendrick’s Lunar Gin, en jasmin- och violdoftande historia i begränsad upplaga där inspirationen är hämtad från något så stämningsfullt som natthimlen. Förutom de sinnesretande smakerna reflekterar flaskan en djupblå natthimmel och pryds av animationer av cocktails i månskenet.

– Jag tycker om sinnesron som lägger sig under en stjärnklar natt och ville försöka fånga den känslan på flaska. Det finns också en speciell sensorisk koppling till doft och smak när mörkret faller och vi upplever allting annorlunda på natten, säger Lesley Gracie, Master Destiller på Hendrick’s Gin.

Lesley Gracie, Master Destiller på Hendrick’s Gin, är hjärnan bakom Hendrick’s Lunar Gin.

Hendrick’s Lunar Gin är andra delen i serien Cabinet of Curiosities och följer upp fjolårets sommarsuccé Hendrick’s Midsummer Solstice. Det är först till kvarn som gäller och du hittar den i Systembolagets beställningssortiment. Vid sidan av jasmin och viol beskrivs smakerna som intensivt blommiga med enbär, citrus, angelikarot, fläder. Det blir även inslag av kummin, koriander, iris, rosor, gurka och kamomill.

– När årets mörkare halvår nu gör intrång är vi väldigt glada över att lansera Hendrick’s Lunar Gin, som är unikt utformad för att avnjutas när mörkrets lagt sig. En ginsort anpassad efter situation och stämning, som ger en ny smakupplevelse även för den mest hängivna ginälskaren, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

Hendrick's Lunar Gin (70 cl) kostar 470 kr och du hittar den på Systembolaget under artikelnummer 41018.

Nedan följer tre finfina drinkrecept för dig som lyckas lägga vantarna på Hendrick’s Lunar Gin. Men det går precis lika bra att välja en annan gin istället. Skål!

LUNAR & TONIC

Ingredienser:
50ml Hendrick’s Lunar Gin
150ml premium tonic
3 gurkskivor
Svartpeppar

Så här gör du:

1. Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is.

2. Rör om lätt och garnera med tre gurkskivor och lite svartpeppar.

3. Servera och njut!

MOONLIGHT BUCK

Ingredienser
50ml Hendrick’s Lunar Gin
15ml citronjuice
Ginger ale
3 gurkskivor
Citronskal

Så här gör du:

1. Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is.

2. Rör om lätt och garnera med tre gurkskivor och en twist citronskal.

3. Servera och njut!

STARRY OLD FASHIONED

Ingredienser:
50ml Hendrick’s Lunar Gin
7.5ml agavesirap
1 stänk apelsinbitters
1 stänk Angostura Aromatic Bitters
Apelsinskals twist

Så här gör du:

1. Rör ihop alla ingredienser över iskuber i ett mixing glass.

2. Häll upp över is i ett rocksglas och garnera med en apelsinskals twist.

3. Servera och njut!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-21 14:52