Årengs klassiker: Så blandar du världens bästa Gin & Tonic

Emil Åreng och världens bästa Gin & Tonic.

En Gin & Tonic infuserad med en Espresso Martini serverad som en Tom Collins – så blandar du Cafés dryckesredaktör Emil Årengs superdrink.

Joakim Almén | Foto: Youtube  |  Publicerad 2024-02-16 13:41  |  Lästid: < 1 minuter

Den här tidningen har genom åren delat otaliga drinkrecept, och oftast är det vår egen cocktailciceron Emil Åreng som står för de bästa, och mest kreativa, recepten. Men vilket av alla dessa otaliga tips på drinkar är egentligen mest populärt?

Det finns faktiskt ett facit här, åtminstone om facit baseras på underliggande siffror som antal läsningar och antal personer som blandat drinken, tagit en bild och slängt in en @emilareng på Instagram. Enligt Åreng har ”över 5 000 personer” genom åren taggat honom i en bild efter att ha blandat ”världens bästa Gin & Tonic”.

Den folkliga drinken är en trestestegsraket beståendes av idel klassiker: Gin & Tonic, Espresso Martini och Tom Collins. Du hör ju redan där – inget, absolut inget, kan gå fel. Och det gör det inte heller.

Så blandar du världens bästa Gin & Tonic infuserad med en Espresso Martini serverad som en Tom Collins

Foto från när Emil Åreng gästade David Kringlunds Youtube-kanal.

Du behöver:

50 ml Hernö Gin (eller vilken gin du föredrar)
30 ml Kaffesockerlag*
20 ml färskpressad citronjuice
60 ml tonic

Gör så här:

Skaka alla ingredienser förutom tonic i en shaker med is och sila upp i ett passande glas fyllt med is. Toppa upp med tonic och blanda med en sked.

Du kommer verkligen känna alla tre drinkarna som kommer efter varann, först G&T, sen Tom Collins och så avslutas kalaset med en Espresso Martini.

*Kaffesockerlag: Värm upp lika delar kaffe och socker. ex. 1 liter kaffe + 1 kg socker = kaffesockerlag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-16 13:42