Fotbollströjorna som inspirerats av några av Nikes mest ikoniska sneakers

Nike fotbollströjor

När sportmode och streetwear blir till ett.

Jonas Fiskáare | Foto: Nike  |  Publicerad 2020-09-09 10:32  |  Lästid: 2 minuter

Som alltid är frågorna många många när en ny fotbollssäsong kickar igång: Vilka lag har bränt mest pengar under Silly Season? Vem har landat de intressantaste nyförvärven? Vilka lag utmanar om titeln? Men också: Vilket lag rockar det snyggaste matchstället?

För i takt med att sporten blivit mer global och kommersialiserad har också fotbollsmodet kommit allt närmare den övriga modescenen. Att bära en fotbollströja idag är (nästintill i alla fall) lika mycket ett stilmedvetet val som en manifestation för vilket lag man sympatiserar med. Något som sportkonfektionsföretaget Nike tagit fasta på när man designat flera av de europeiska storlagens tredjeställ inför säsongen 20/21. Och den här gången har man sneglat till gatumodet genom att inspireras av några av sina mest ikoniska och populära sneakersmodeller, nämligen Air Max-familjen.

VD:n för Nikes fotbollsklädeskollektion, Scott Munson, har själv beskrivit tröjorna som “den ultimata hybriden mellan streetwear och sport, som funkar lika bra på som utanför planen.“

Lagen som kommer bära dessa specialdesignande tröjor är bland annat storklubbar som FC Barcelona, Chelsea, Tottenham, AS Roma, Atletico Madrid och Inter. För Barcas räkning har Nike tagit fram en rosa färg med inslag av havsgröna toner, som både är en hyllning till staden och dess livliga stränder, men också en flirt med den nya versionen av Air Max 90.

Chelsea-tröjan å andra sidan, tar inspiration av Air Max 180 “Ultramarine“-modellen med sina marinblå och röda ränder, som annars för tankarna till just de förstnämnda katalanerna, medan den svartgråa Inter-tröjan har tydliga influenser av Air Max 97-modellen “Silver Bullet“.

Flera av tröjorna finns redan att köpa på Nikes webbshop och resten släpps under september månad.

Foto: Nike
Foto: Nike
Foto: Nike
Foto: Nike
Foto: Nike

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-09 10:46