Framtiden är (äntligen) här – BMW har tagit fram en elektrifierad superhjältedräkt

BMW får oss att (ånyo!) drömma om "Jetsons"-livet.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-11-13 15:03  |  Lästid: < 1 minut

Drömmarna om att 2000-talet skulle innebära en jetpack-tillvaro för alla medborgare har ju minst sagt kommit på skam. I stället fick vi internet, och ju mindre vi pratar om det desto bättre.

Nu har dock tyska BMW utvecklat en wingsuit, helt styrd av elektronik. Bra för miljön! Den har 20 hästkrafter och väger endast 12 kg. Det kan låta aningen lite med 20 hästkrafter, men trots det låga antalet hästkrafter kan den flyga i upp emot 186 km/timme. Ja, när dräkten testades i österrikiska Alperna kom man i alla fall upp i den hastigheten.

Om man jämför med fallskärmshoppning, som sker i ungefär 120 km/h, så erbjuder denna wingsuit en helt annan upplevelse. Här skjuts du rakt upp i himlen, som ett enmansflygplan. Eller, varför inte, som en superhjälte. Landningen får dock sägas vara mer i linje med Toy Story-sägningen om att falla med stil, du landar nämligen med en inbyggd fallskärm.

Utvecklarna har testat flygmackapär på BMWs Aerodynamics Testing Center och säkerställt att den kan flyga i upp till 300 km/h. Inte helt olikt våra superhjältar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-11-13 15:05