Hoppa till innehåll

Från kliché till succé – festivalstilen 2016!

Festivalsäsongen är äntligen igång! Oavsett om du är en rocker med förkärlek för leriga pölar, modenörd som ser festivalen som en catwalk eller VERKLIGEN är där för musiken så är det dina kläder som säger vem du är och vad du lyssnar på. Osäker på var du tillhör och hur du vänder en kliché till klockren … Continued

Festivalsäsongen är äntligen igång! Oavsett om du är en rocker med förkärlek för leriga pölar, modenörd som ser festivalen som en catwalk eller VERKLIGEN är där för musiken så är det dina kläder som säger vem du är och vad du lyssnar på. Osäker på var du tillhör och hur du vänder en kliché till klockren succé? Lugn, här får du alla riktlinjer.

  • Modekillen

Mest fashion och fest, mindre musik och lera. Modekillen väljer Way Out West framför andra festivaler då han vill vara hel och ren, lukta gott och visa upp sina välkoordinerade outfits. Han räds inte vita jeans och mockaskor, plagg som inte är comme il faut på festival. Modekillen vill helst se Amanda Bergman och Seinabo Sey, då kan man stå still och gunga långsamt utan att skrynkla linneskjortan från Our Legacy.

fest1

Jeansjacka, 22 000 kr, Gucci

Sneakers, 699 kr, Superga

Skjorta, 349 kr, River Island

Chinos, 1 049 kr, Gant Rugger

Tote, 1 745 kr, Sandqvist

  • Milleniekidzen

De sena 90-talisterna och 00-kidsen har vidareutvecklat normcore och gjort den anti. Fiskehatt, batiktröja och magväska är tre grundpelare hos såväl kilalr som tjejer. Deras ryska tumblr-stil syns hos Yung Lean och Thaiboy Digital. Toppa looken med neonrosa cornrows  och ironiska Gucciaccessoarer. Och får man tro sajter som High Snobiety och Hype Beast så kan ingen coolare vara än Yung Leans följarskara.

fest2

Batiktröja, 250 kr, Weekday

Magväska, 4 500 kr, Gucci

Sneakers, 700 kr, Vans

Keps, 139 kr, Zara

Shorts, 349 kr, Jack&Jones

Solglasögon, 1 495 kr, Raybans

  • Hultsfredsnostalgikern

30-plussaren drömmer sig tillbaka till Oasis konsert på Hultsfred år 2000. Han packar lika delar praktiskt som snyggt och satsar på några mönstrade skjortor men håller annars färgskalan mörk för att packa så litet som möjligt. Oftast hittar du honom i ölområdet ”där man får vara ifred” och går han på konsert är det för att se klassiker som Iggy Pop, Patti Smith eller Deportees.

fest3

Jeans, 500 kr, Weekday

Jeansjacka, 900 kr, Jack&Jones

Gummistövlar, 699 kr, Tretorn

Regnjacka, 750 kr, Rains

Skjorta, 1 200 kr, Dries van Noten

Gympapåse, 1 900 kr, Henten

  • Det ultimata fanet

Det ultimata fanet, även kallat B-sidenörden är BARA där för musiken. Han har ärvda bandtischor och ordentliga kängor för att kunna köa för en plats längst fram. Stilförebilder är Håkan Hellström och Morrissey, smala sidenscarfs, läderjacka och emilkeps. Varje sommar går han tillbaka till att vara 16 år och smugglar in bag-in-box i kalsongerna och röker röda Lucky Strike i mjukt paket.

fest4

Bombarjacka, 800 kr, Weekday

T-shirt, 280 kr, Morrissey

Kostymbyxa, 1 600 kr, Gant Rugger

Kängor, 1 447 kr, Dr. Martens

Sidenscarf, 999 kr, Tiger of Sweden

Solglasögon, 699 kr, Le Specs

Strumpor, 80 kr, Happy Socks

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.