Hoppa till innehåll

Fredagsölen: Jeremiah Weed

Fredagsölen är denna gång ingen öl utan en… jag vad ska man kalla Jeremiah Weed för egentligen? En alkoläsk från sydstaterna som man inte behöver ha tribals, linnebyxor och spraytan för att avnjuta? En färdigblandad 4-procentig whiskeydrink för tweenies? Nej, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är, bara att den kommer i två smaker … Continued

Fredagsölen är denna gång ingen öl utan en… jag vad ska man kalla Jeremiah Weed för egentligen? En alkoläsk från sydstaterna som man inte behöver ha tribals, linnebyxor och spraytan för att avnjuta? En färdigblandad 4-procentig whiskeydrink för tweenies? Nej, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är, bara att den kommer i två smaker och att det räcker att de skriver namnet med Sons of anarchy-typsnittet för att jag ska vilja provsmaka.

Plus: Jag börjar med att prova varianten som heter Root brew och blir angenämt överraskad. Det smakar nämligen precis som en alkoholhaltig ginger ale. Fräscht och gott. Bra sommardryck. Min sambo, vinsnobben, tycker till och med att den är ”galet god” – och att hon skulle säga så om en alkoläsk är ungefär lika ovanligt som en… ehh… god alkoläsk.

Minus: Smaken som kallas Sour Mash Brew, däremot, är ingen höjdare. Den smakar avslagen whiskey/fanta i en gammal BOB-saftflaska, drucken på motorhuven till en amazon utanför Råglanna folkets park 1994. Vilket i och för sig inte är det sämsta, men ändå.

Jeremiah Weed finns på systemet och kostar 24.90 för en halvlitersflaska.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.