Hoppa till innehåll

Fyllemesslarm, toalettstatistik och klämma finnar – 7 konstiga appar du ändå bör veta om

Markus Aamisepp

Appen som blockerar dig från att ringa chefen på fyllan är allt du någonsin behövt.

När året är 2020 är det högst troligt att du använder mobilapplikationer varje dag. Du hör du antagligen av dig till vänner och familj med Facebooks Messenger-tjänst, som nästan blivit ett vanligare kommunikationsmedel än faktiska samtal, på Twitter låter du skina ljus på dina rättshaveristiska tendenser och Uber använder du för att inte riskera att däcka på bussen på väg hem från en utekväll.

Ja, appar är minst sagt användbara och underlättar livet oftast något enormt (förstå själv att vi förr i tiden använde faktiska kartor och inte Google Maps för att navigera oss fram). Men vissa av dem är snäppet mer besynnerliga och får dig antagligen att undra vad det är för sällsynta människor som står bakom dem.

Vi har botaniserat hos diverse appbasarer och sammanställt några av de allra konstigaste apparna du kan hitta. Varsågod!

1. Nothing Game

I en tid av konstant stimulans från mobiltelefoner och datorer kan den här appen kanske vara vad du egentligen behöver. Den gör nämligen – ja – ingenting. Dock är det smått frustrerande att inte kunna slå sitt obefintliga high-score.

Kostnad: Gratis

Operativsystem: iOS

2. RunPee

Du vet känslan när du ska på bio och köpt en alldeles för stor läsk för att sedan kvida i biostolen för att du inte vill missa eventuellt vitala scener? Då kan det vara på sin plats att ladda ned RunPee som listar de allra bästa ställena i filmen att springa och lätta på trycket. Idén är simpel men smart och likaså hanteringen av appen – det är bara att söka på valfri film så visas den exakta stunden eller citatet som du kan smyga iväg i biodunklet på, samt hur mycket tid du har på dig.

Kostnad: Gratis

Operativsystem: iOS & Android

3. Pimple Pop!

Fick du inte nog av att nypa finnar i tonåren finns Pimple Pop – en app där du kan fortsätta med en digital version av det äckliga görat. Men utan all kladd och smärta, det vill säga.

Kostnad: Gratis

Operativsystem: iOS & Android

4. Fake Call: Prank Phone Number

Är du rädd att det ska bli stelt på Tinderdejten – eller om du vill ta dig ur en annan jobbig situation – så kan det vara på sin plats att ladda ned Fake Call. Skriv in namnet på fejkpersonen du vill ska slå en signal och ställ in en timer så ringer det snart på luren, och du får en ursäkt att gå iväg. Grafiken är dock inte helt vattentät och efternamn går inte att skriva med versaler. Men äh – det märker väl inte din stela motpart vid en snabb anblick.

Kostnad: Gratis

Operativsystem: iOS

5. Drunk Dial NO! Block Mistakes!

Om du vet att det kommer att bli en hård kväll är Drunk Dial NO ett bra alternativ som kan rädda ditt liv. Detta genom att gömma kontakter som du vet att du eventuellt kan slå en signal till när du är på pickalurven. Du ställer alltså in en timer på hur länge du inte kan ringa din chef eller ditt ex. Voilá – så vaknar du dagen efter med snäppet mindre ångest.

Kostnad: 25 kronor

Operativsystem: iOS

6. Cat Paint

Applikationen för dig som inte kan få nog av katter. Idén är enkel och i sin helhet rätt värdelös – och just därför är den så bra. Appen har ett jättearkiv med urklipp på katter som du kan klistra in i dina bilder (varje gång du lägger in en katt jamar den) samt även applicera laserögon på dem.

Kostnad: 12 kronor

Operativsystem: iOS

8. Places I’ve pooped

Med Places I’ve Pooped kan du dokumentera var i världen du tömt tarmen. Logga helt enkelt in på appen under ett toalettbesök, låt appen se var du är någonstans och få en nål på kartan. Sedan kan du också dela med dig om ditt nya avföringsäventyr på sociala medier. Appen har fler än två miljoner användare – så någonting tillfredsställande måste det finnas med att statistikföra sina toalettbesök och kanske även tävla med andra.

Kostnad: Gratis

Operativsystem: iOS & Android

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.