Annons

Fyra typer alla som varit på en sportbar stött på

Gapiga supportrar, Jack Vegas-fans, självupptagna pojkvänner och Silly Season-nördar. Här är en kväll på sportbar.

Johan Forsberg
Fyra typer alla som varit på en sportbar stött på

Tv-apparaterna blänker i hörnen, matchtröjorna är uppnitade på väggarna, ölen flödar från fatkranarna, diverse amerikanska lustiga (?) dekaler och skyltar täcker snart sagt varenda centimeter av väggarna och popcornmaskinen poppar skålarna fulla. På sportbarer samlas man och ser matchen med ett kompisgäng eller andra människor som också är där ensamma, för att dela upplevelsen med någon.

Annons

Problemet är ju bara att man inte får välja vilka man ser matchen med…

Gilla Cafe.se på Facebook

För förutom matcharenan känner många att det här är platsen där du kommer så nära planen som möjligt, och mycket är detsamma; doften av snacks, ljudet av hejande supportrar och känslan av gemenskap. Men precis som på läktaren finns det även här människor som man lätt kan störa sig på. Här är fyra typer som du vanligtvis stöter under en kväll på sportbar.

”Jack Vegas ska betala notan”-mannen

I sportbaren intill slotmaskinen sitter”Jack Vegas ska betala notan”-mannen och trycker frenetiskt på knapparna. Dagens mat och dryck har tagits på nota och efter några rundor på slotmaskinen har han plötsligt inte längre råd att betala det han är skyldig. Frustrationen stiger i takt med att klockan går mot stängning och när hoppet om att vinna tillbaka sina förlorade pengar försvinner hörs både ångeststön och djupa suckar allt högre. ”Jack Vegas ska betala notan”-mannen får under största möjliga diskretion se till att en kompis kommer och löser ut honom, eller snacka till sig kredit i baren.

 

”Jag hejar på mitt lag mest av alla som hejar på mitt lag”-mannen

Oftast bärandes en alldeles för trång matchtröja kommer ”Jag hejar på mitt lag mest av alla som hejar på mitt lag”-mannen att göra vad som helst för att höras så mycket som möjligt. Hans humör växlar lika snabbt som tongångarna på Norra Stå, och blåser domaren straff åt motståndarlaget blir det liv i helvetet när saliv, svordomar och fatöl skvätter åt alla håll och kanter. Gör ”Jag hejar på mitt lag mest av alla som hejar på mitt lag”-mannens lag mål gör du bäst i att akta öronen för att freda trumhinnorna från hejaramsan i samma tonart som idol-Anna. Och håll för guds skull tummarna för att din klädsel inte på något sätt visar att du sympatiserar med samma lag som ”Jag hejar på mitt lag mest av alla som hejar på mitt lag”-mannen, för då kommer han se till att high-five:a eller diskutera matchen med dig, och du vill inte att någon på sportbaren ska tro att du har något som helst med honom att göra.

 

”Inga konstigheter, värva Lord Bendtner”-mannen 

Sittandes längst in i sportbaren får du utstå ett ständigt sillysnack från ”Inga konstigheter, värva Lord Bendtner”-mannen om att hans favoritlag inte köper rätt spelare under transferfönstret. Ett flertal gånger per säsong ropar han efter klubbledningens avgång och eftersom han själv har spelat dataspelet Football Manager i så många år vet han mycket bättre själv hur en klubb EGENTLIGEN ska styras. ”Inga konstigheter, värva Lord Bendtner”-mannen drömmer om en framtida tränarroll och har skickat ett otal mail med bifogat CV till klubbar han tycker sig kunna coacha. Tyvärr hörde varken Barcelona, Karlberg eller BK Badboll av sig, vilket fick ”Inga konstigheter, värva Lord Bendtner”-mannen att påbörja en ny säsong på Football Manager istället. Vad han gjorde först av allt? Värvade Lord Bendtner!

 

”Den självupptagna pojkvännen”-mannen

Med förhoppning om en mysig date har flickvännen till ”Den självupptagna pojkvännen”-mannen klätt upp sig för att gå ut och äta på restaurang. Problemet är att valet av restaurang lämnades över till honom, men att hans genidrag att välja en sportbar för att både kunna se sitt favoritlag spela match och hålla sällskap med sin flickvän inte faller i god jord övergår ”Den självupptagna pojkvännen”-mannens förstånd. Två flugor i en smäll tänker han, men när ”Den självupptagna pojkvännen”-mannens fokus omedelbart efter att matchen blåses igång går från bordspartnern till att stirra in i teveskärmen, har flickvännen ledsnat på både dejten och killen. Hennes skärm blir istället mobiltelefonen där hon spyr ut sin ilska över ”Den självupptagna pojkvännen”-mannen i sms till sina vänner, och bannemej om hon inte till och med installerar Tinder på sin mobil i hopp om att swipa till sig en roligare partner.

Annons

Dela (15)
Tweeta

Annons


Laddar