Hoppa till innehåll

Återupplev ungdomens LAN under lyxig gaminghelg i Göteborg

Hotellet Jazy'z i Göteborg och kille som spelar datorspel.

Spelandet flyttar in i finsalongerna när en gaminghelg anordnas på livsstilshotellet Jacy’z i Göteborg i februari.

Minnena är många och fina för oss sena 80-talister och tidiga 90-talister som packade ner Dell-, Hewlett-Packard eller Compaq-datorn för att åka hem till en likasinnad polare för en chips- och läskdränkt spelhelg i en källare.

I februari kan du återuppleva barndomsminnena, fast i en betydligt mer vuxenpaketerad miljö. Bakom den lyxiga gaminghelgen står bland andra Red Bull, som i ett pressmeddelande skriver att man ska konkurrera ut fotbollsresorna till London eller golfhelgen i Marbella. Lite väl höga ambitioner kanske, men klart att en gaminghelg i premiummiljöer kan ha en lika självklar plats som gruppaktivitet med vänner.

Det nylanserade konceptet Red Bull Gibaway kör igång på hotellet Jacy’z i Göteborg mellan 16 och 18 februari, och helgen vigs helt åt spelande och e-sport. 150 datorplatser med den senaste utrustningen finns till förfogande, och under helgen vankas det turneringar i Counter-Strike 2, Dota 2 och Fall Guys. Men även golf letar sig potentiellt in på schemat, det finns möjlighet till golfträning på Göteborgshotellets simulatorer under ledning av Emil Rosberg – tidigare VM-bronsmedaljör i Longdriving.

Spelhelgen anordnas på trendiga hotellet Jacy’z i Göteborg. Foto: Jacy’z

”Precis som när vi LAN:ade i skolans matsal för 25 år sedan, tror vi på kraften i det intima mötet i centrum — nu i en helt ny tappning. Vi har vuxit upp, då det är självklart att komforten ska finnas där. Dessutom är storleken på evenemanget begränsad för att man ska hinna ha tid för sina vänner och även lära känna nya bekantskaper”, säger Tomas Lyckedal, affärschef på Black Molly Entertainment, som tillsammans med evenemangsarrangörerna Christoffer Söderstjärna och Johan Andersson är hjärnan bakom den lyxiga gaminghelgen.

Om du tycker det låter som en helg i din smak kan du läsa mer på gibawaygaming.com.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.