Hoppa till innehåll

Så kommer du in på modeveckan – enligt hon som bestämmer över gästlistan

Markus Thunberg

Vill du komma på modeveckan är det bäst att gå rakt på sak. Modefestfixaren Emma Pettersson ger sina bästa tips till årets upplaga av Fashion week Stockholm.

Då är alltså modeveckan, Fashion week Stockholm, i gång. Cafés modechef Daniel Lindström och moderedaktör Martin Hansson var såklart på plats när Whyred inledde ”veckan” som egentligen är två-tre dagar på Grand Hotel i huvudstaden. De flesta visningar och många programpunkter är endast för ”vissa utvalda”, men vilka får komma egentligen? Vi frågar Emma Pettersson på kommunikationsbyrån Patriksson (till vänster på bilden ovan) som bestämmer över gästlistan till festligheterna.

Emma, du är alltså en av dem som håller i gästlistan till Fashion week Stockholm?

– Yes, det stämmer bra!

Vilken typ av personer överlag bjuds in till visningarna?

– Givetvis press, svensk och internationell, annars ganska varierande från visning till visning faktiskt. Mycket ”kändisar” och digitala profiler, men också allmänheten. Känns som ett bra tryck i år, inte bara på visningar utan även fester och mingel!

Säg tre personer som ni allra helst vill ska komma?

– Tycker vi har flera topp-personer som kommer denna säsong, men personligen så är det nog ändå Zlatan. Annars gärna internationella namn, Lana del Rey, Sofia Coppola kanske eller varför inte Millie Bobbie Brown?

Finns det personer som ni helst ser gör något annat än kommer på FW Stockholm? 

– Man vill ju gärna att Fashion Week Stockholm alltid kan engagera alla, på ett eller annat sätt. Publika visningar, Fashion Night, fester och andra happenings. Men ja, det finns väl en och annan ful-osare som man råkat ut för och gärna slipper …

Vad är det konstigaste du varit med om?

– Hmmm, jag  kommer aldrig glömma ett mejl från en person som ville gå på så kallade ’osaevent’, den mejltråden och telefonsamtalen tog aldrig slut, höll nog på i ett halvår.

Hur går folk till väga som inte är bjudna, men som vill komma?

– Alltså, vissa är verkligen supergulliga när de hör av sig, och verkligen följer den så kallade ”manualen” och det gillar jag. Tips, skriv aldrig bara ”Hej, jag skulle gärna vilja gå på XXX visning. Tack”. Tiden är knapp – berätta vem du är, varför du bör få komma och vad du eventuellt rapporterar för. Då får du garanterat det snabbaste svaret tillbaka!

Vilken är årets mest omtalade visning på förhand?

– Utan att jinxa och med risk för att vara partisk så är det väl kanske Björn Borg? De slår alltid på stora trumman när det väl visar, och jag tycker det se ska göra i år verkligen är 100 procent– missa inte!

Vill du gå på Björn Borg-visningen? 400 gratis biljetter har släppts – läs mer här >

Vilken programpunkt kommer du själv absolut INTE missa?

– Fashion Weeks closing party ’90Nelly street’ på Bonniers konsthall! Kelis! Virgo Abloh, Icona Pop, Tove Styrke och Peggy Guo som akter, bara bland några, kan inte bli annat än fest, pepp!

Läs mer om modeveckan på Cafe.se här

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.