Hoppa till innehåll

Gillar du fantasy och sci-fi? Då måste du se trailern till Zack Snyders nya Netflix-film

Filmen Rebel Moon på Netflix.
Joakim Almén

Sällan har en trailer förtjänat ordet ”bombastisk” som den till Zack Snyders kommande rymdopera ”Rebel Moon”.

Zack Snyder, regissören bakom 300 och Justice League, har storslagna grejer på gång. Nu har trailern släppts till den första delen av Snyders sci-fi-epos Rebel Moon, titulerad A Child of Fire. Filmen har premiär på Netflix 22 december i år, medan den andra delen av Snyders tvåstegsraket – The Scargiver – kommer 19 april 2024.

Filmen följer en mystisk unga kvinna (spelad av Sofia Boutella) som måste liera sig med likasinnade för att kunna bekämpa den despotiske härskaren Regent Balisarius (spelad av Fra Free) Så långt känns det som vilken Star Warsk rymdfilm som helst (vi återkommer till det). Men efter att ha sett den generöst långa första trailern till Rebel Moon blinkar hajptermometern blodrött.

Trailern skickar på den ena perfekta sci-fi- och fantasy-bildrutan efter den andra och här ryms en prinsessa som ska stoppa ett krig, laserpepprande rymdskepp, snackiga robotar, en samurajliknande skurk med sith lord-påminnande röda lasersvärd, en död kung som bärs fram på bästa Game of Thrones-vis och ett pegasusliknande djur som för tankarna till Harry Potter.

Vad finns det att inte gilla? Snyggt som djävulen är det också.

Zack Snyders kommande rymdepos ”Rebel Moon” startade som en Star Wars-pitch, men slutade som Netflix-film i två delar. Foto: Getty Images

Embryot till filmen kommer från en Snydersk Star Wars-pitch till Lucasfilm i samband med att Disney Disney köpte franchisen av just George Lucas Lucasfilm för elva år sedan. Enligt Snyder är Rebel Moon-projektet inspirerat av hans kärlek för just Star Wars och De sju samurajerna-regissören Akira Kurosawas filmer.

Förutom nämnda Sofia Boutella och Fra Free består casten bland annat av Charlie Hunnam, Anthony Hopkins och Cleopatra Coleman. Zack Snyder regisserar och har skrivit manus tillsammans med Shay Hatten (John Wick 3) och Kurt Johnstad (300).

Nog snackat. Släng dig på den bombastiska trailern till Rebel Moon här!

Första delen av ”Rebel Moon” – ”A Child of Fire” – har premiär på Netflix 22 december 2023.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.