Glöm gaming-stolen – nu är det gaming-sängen som gäller

Säng framtagen för spelande.

Uttrycket ”aldrig lämna sängen” har sällan känts mer passande.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-03-04 13:17  |  Lästid: 2 minuter

Länge existerade myten om att gaming bara var ett tidsfördriv för Jolt Cola-drickande tonårsgrabbar med avvikande sociala beteenden. En bild som sedan länge suddats ut. Idag är gaming en fullt accepterad sysselsättning och finns representerad i alla samhällsklasser, även i de finare kretsarna – och tv-spel är numer en självklar del av popkulturen.

De enorma pengasummorna som finns i att tjäna i branschen tillsammans med att spelandet nått en allt bredare publik har lett till en ökad social status. Parallellt med utvecklingen rider företagen på vågen genom att ständigt försöka utveckla nya gamingprodukter och statussymboler. Ett exempel är den japanska möbeltillverkaren Bauhutte som skapat denna säng nedan, specifikt riktad till gamers och deras sovbehov.

Sängen, som designats för att leverera den ultimata spelupplevelsen, är utrustad med alla möjliga funktioner och finesser för att möjliggöra en heldag i sängen – utan att behöva vika en tum från datorskärmen. Prislappen för skönheten (ok, så värst snygg är den inte) ligger på strax under femtontusen kronor.

Ändå framstår den som blek i sammanhanget jämfört med rapparen 21 Savages egen specialdesignade sovmöbel – en riktig värsting från italienska Hi-Interior, värderad till drygt en miljon(!) svenska kronor. Här har man sannerligen tagit det både ett och två steg längre vad gäller komfort, design och viktigast av allt: gamingupplevelse.

Bland alla de finesser och funktioner som denna premiumbädd berikats med finner vi bland annat en frontpanel med inbyggd projektor, ett mörkläggningssystem för att ge den perfekta ljusuppsättningen och ett inbyggt ljudsystem som möjliggör den perfekta ljudkulissen. Den har även försetts med en monitor som kartlägger ditt sömnmönster. Som grädde på moset kan man med ett enkelt knapptryck anpassa huvudkuddens läge tills att man når absolut perfektion.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-04 13:18