99 hetaste teknikprylarna 2015 – kolla in hela listan


Kjell Häglund |
Publicerad 2015-12-05 08:23 |
Lästid: < 1 minut
Klicka upp bildspelen för att se alla produkter!
Årets 9 bästa surfplattor
- Det självklara förstavalet för Android-fans. Har precis samma dimensioner och upplösning som Ipad Air 2.
- Det mesta är lite vässat gentemot förra årets Ipad. Från marknadens i särklass bästa fingeravtrycksläsare till en betydligt bättre kamera.
- Enheten kör Windows 8 och är en fröjd att jobba med. Inte minst programmen i Office-sviten. Man får i princip en fullfjädrad laptop.
- En superkompetent jobbmaskin med laptopkänsla i allt från tangentbord och ergonomiskt stativ till 12-tumsskärm. Grym film- och tv-platta.
- Lågt pris. Bra skärm och 4G, en rätt läcker svartblänkande känsla.
- Det senaste årets roligaste tablet-nykomling. Optimerad för spel, med vass full-hd-skärm i 8-tumsformat.
- Marknadsledande med sin byggkvalitet och vattentäthet. Lyxig och tålig – bra batteritid.
- En ergonomisk lättviktare med perfekt byggkvalitet. Perfekt att hålla i handen. Stark Ipad-utmanare.
- Bästa budgetköpet. Pålitlig hårdvara, schysst design, mikro-SD-kort och briljant liten 8-tumsskärm med stabil bildhantering.
10 smarta träningsprylar
- Uppkopplat racket från proffsmärket Babolat som registrerar allt du behöver veta om din tennis (slagfrekvens, slagtyp, forehand/backhand, första-/andraserve, racketkraft) och visar det via en app på din smartphone.
- Smart personvåg som blivit mer exakt när det gäller vikt, BMI och kroppsfettsprocent.
- Underbar hälsomätare som mäter praktiskt taget allt från puls och steg till kalorier och sömnkvalitet.
- Batteritid som räcker i ett år. Synkar perfekt med det mesta, från Mac till Android.
- Mäter andning och syreupptagning som puls och hjärt-återhämtning. Blivit populär då NASA- och USA-militären använder produkten.
- Tech-handske för MMA-träning. Mäter av hur snabbt och hårt du slår.
- Hörsnäckor, handsfree och pulsmätare i ett, med vikten av blott 16 gram. Tåligare in-ears finns inte på marknaden.
- Mäter fart, höjd och vertikal i realtid, analyserar snowboardhopp, har GPS som dessutom håller koll på kompisar, lirar musik, och funkar som telefon. Science fiction här och nu.
- Det första man fastnar för med denna lite mer påkostade tränings-app är avståndsmätningen direkt på kartan – skitkul vare sig man löptränar, paddlar kanot eller fjällvandrar.
- Smarta sportstrumpor i synk med tränings-appen via ett superlätt ankelband. Extra 2-pack med strumpor kostar 380 kr.
Årets 12 bästa köksprylar
- Klassikern bland svenska hushållsassistenter har uppdaterats efterhand i tysthet (är till exempel extremt mycket tystare än äldre årgångar) och har på sistone gått upp i toppen av testerna. Suveränt hållbar och mångsidig, och en gedigen skönhet.
- Kvällsfikat fixat på en liten bricka, som man sätter sig med i tv-soffan… och så glider temuggen eller ölglaset av den glatta brickjäveln! Lösning: denna genomskinliga silikonmatta som kan klippas till och anpassas efter ens egna brickstorlekar och gör att glas och fat står som gjutna.
- En ”penna” som man fyller med en ingrediens och sedan skriver text eller tecknar bilder med på maten! Låter fånigt? Nej, små subtila budskap i maten när du bjuder på middag är förförande!
- Är inte alla vattenkokare likadana – och så får man hoppas på turen att de är snabba? Nja, inte riktigt. Den här vattenkokaren är inte bara snygg och snabb utan har fem progreammerbara pre-set-knappar för just de temperaturer du oftast använder.
- Amatör-köksnördare måste ha en proffs-juicare, så är det ju bara. Mjukt kallpressad juice smakar bättre än en blenders ”pulvriserade” konsistens. Rengör sig själv efteråt. Häpp!
- Ett tablet-stativ specialgjort för användning i köket. Inbyggd touchpenna, gummerade fötter, stor vinkelflexibilitet – och du monterar snabbt ned den så att den får plats som ett i mängden av redskap i kökslådan.
- Alla som prövat sous-vide-metoden (vakuum-”långkok” fast vid mycket lägre temperatur än kokpunkten) är samstämmiga: kött blir godare, grönsaker smakrikare, äggulor krämigare…
- Underbar uppfinning av svenska designstudion Tomorrow Machine: ett stycke plast som böjs till ett litet växthus för inomhusbruk och en bifogad agar-gel som man odlar fröna i. Känns litegrann som att odla örter på Månbas Alpha-rymdskeppet.
- En riktig glassmaskin med ett eget, inbyggt frysaggregat – och fixar den perfekt hemgjorda glassen på en halvtimme.
- Diskmaskinen som fått alla pryldårar att flämta av habegär sen i vintras – den funkar nämligen helt annorlunda än traditionella maskiner. Vattnet skjuts ut av en sprayarm som förflyttar sig framåt-bakåt, i stället för att spolas runt som vi är vana, vilket gör att vattnet kommer åt all disk lika bra hur korkat den än är staplad…
- Gordon Ramsay kör med den i tv, och den har vunnit designpriset Red Dot – och så tjänstgör den snart i Café-läsarens kök om jag känner ditt prylsug rätt? För vem fasen kan motstå detta? Perfekt för allt från julgröten till såser och soppor som kräver mycket rörning.
- Elvispar är faktiskt riktigt svåra att shoppa. De flesta har för stora hopp mellan hastigheterna och stänker förtvivlat. Dualiten är något helt annat i design, byggkvalitet och funktion – mycket metall, sladdvinda in i maskinen, fyra hastigheter, stark, tyst motor och en utformning som gör att den inte blir nerstänkt alls under vispningen.
8 grymma tv-prylar
- I USA är konkurrensen hård mellan streamingboxarna men i Sverige är bara två funktionella: Apple TV och Googles lilla Chromecast-sticka. Den senare har seglat upp i topp utbudsmässigt då allt fler byggt in Chromecast-stöd i sina streamingtjänster – inte bara storspelare som SVT, TV4, Netflix och Viaplay, utan massor av specialappar som till exempel FilmOn och Infuse.
- Ett proffsbygge både estetiskt och ljudtekniskt. Rymmer sex högtalare plus kraftfull subwoofer. Har airplay och bluetooth, FM- och DAB-radio samt dubbla hdmi. En fantastisk ljudanläggning.
- Den tekniska lösningen suger. Fortfarande. Uppspelningar fryser ibland, resume-funktionen är godtycklig och tjänsten har inte ens en sökruta… Men utbudet! Ingen annan är i närheten av att erbjuda så många kvalitets-tv-serier. Ett måste.
- Även om streamingutbudet blir allt bättre så är fortfarande bluray överlägset för att komma så nära bioupplevelsen som möjligt. Oppo har suveräna komponenter, främst en superprofessionell videoprocessor, och många andra kul finesser.
- Kanske mest intressant av alla i årets tv-utbud. En elegant jäkel med Panasonics nya Firefox-utvecklade operativsystem, välvd skärm och makalös 4K-bild.
- DVDirect.net är Sveriges ledande butik för moddade blurayspelare, alltså i vilka du kan spela skivor från alla regioner i världen – ett måste för filmsamlare som inte kan nöja sig med det bristfälliga svenska utbudet utan beställer från USA-nätbutiker.
- Soundbar-tekniken har utvecklats enormt, och när den nu dessutom funkar trådlöst med en subwoofer (som medföljer här) är det kanske det bästa surroundalternativet – skönt att slippa kablar runt hela rummet!
- Bli inte avskräckt av namnet – PiratePlayer är en app för datorn (eller Android) som låter dig spela in program från de svenska kanalernas Play-tjänster, och från Youtube och annan webb-tv, men det räknas som tillåten ”privatkopiering”. Klistra bara in länken till exempelvis ett program på SVT Play och så har du det strax som videofil i stället. Perfekt för långresor och andra tillfällen utan internettillgång.
7 högtflygande drönare
- Grym quadcopter gjord för GoPro-kamera och fixar avancerade tricksflygningar, men då är det smart att avgränsa flygområdet – simpelt att ställa in med GPS:en. Suverän ”Return home”-funktion med ett enda aktiverande knapptryck.
- Att kontrollera en quadcopter kräver lite träning, och den här gynnaren är perfekt för övningskörning hemma i vardagsrummet. Misstänkt billig? Well, många köper den rentav för bara 150 kronor direkt från fabrik i Kina – allt vanligare, i alla prisklasser, via sajter som 18drones.com.
- Inte bara stöttålig, du kan köra den rakt genom majbrasan om du vill… Kan också fås som byggsats, då 200 dollar billigare. Från Gameofdrones.com.
- Storsäljaren för hemmabruk, men kameran är inte bättre än på en radiostyrd leksakshelikopter. Många köper dem utan kamera för att hastighetstävla –X4:an är ett vrålåk! Dock krävs mycket körskickliga nävar för att hålla den hel…
- Tokcharmig handlatedrönare som är så oväntat stadig att den lätt bjussar på en 360 graders super-flip i luften när du fått in tumgreppet med den ”PS2”-söta handkontrollen.
- Även Parrot har släppt en modell i det billigare fickformatet, och Rolling Spider funkar fenomenalt med en Iphone – snabb och med 20 meters räckvidd – och har en extra USP: den funkar som en bil när du landat på marken!
- En riktig drömdrönare – ser extremt cool ut, som en svartgul insekt i luften, och flyger helt autonomt, obesvärad av hinder. Har fyra kameror(!) inklusive värmekamera(!!) och 270 graders synfält.
13 spännande ”wearables”
- Bästa sleepmonitorn är såklart en wearable för sängen, snarare än för kroppen – placeras under lakandet och ger de mest exakta hjärt- och andningsmätningsvärdena på marknaden. Du kan till och med få tidpunkten för insomning.
- Sexbranschen prövar ut wearable-idéer i allt från vibrerande underkläder till vibratorer med nedladdningsbara audiosexberättelser… Här ett vibrerande, ehrm, intimföremål som bland annat mäter kaloriförbränning och stötar-per-minut och föreslår justeringar av tempot. Efteråt kan man dela sina ”workouts” i sociala medier (slå av ”offentligt” på Facebook, kanske).
- Brickhouse Security är specialiserade på hemliga avslyssningsprylar, det vill säga – för oss vanliga laglydiga privatpersoner – oemotståndliga leksaker. Du kan alltså filma antingen ute på stan eller fixerat i ett rum, då kameran placeras i en strömbrytare eller lampknapp. Uppdrag Granskning borde investera i ett gäng såna här, så de slipper filma med otympliga väskor!
- Fitbit är fortfarande kungen av fitness trackers och Surge lanserades, med rätta visade det sig, som en ”fitness super watch” som inkluderar allt från dyngetrunt-bevakning av hjärtfrekvens till automatisk sömnövervakning.
- Oculus Rift har stulit all uppmärksamhet men du kommer en smärre flod av Virtual Reality-hjälmar, varav den läckraste är japanska Fove, som skiljer ut sig i konkurrensen genom att inte bara reagera på huvudrörelser utan rentav via interaktiv eye-tracking! En gaming-revolution är härmed utlovad.
- Klart jycken ska ha en wearable! Ett halsband för hund eller katt med en superlätt GPS-tracker (35 gram), kopplad till ett avancerat spårningssystem fullt med tech-funktioner.
- Löptränar du? Skaffa en Moov och du kommer inte att fatta att du nånsin klarat dig utan. Detta är världens mest avancerade fitness tracker, fästes vid ankeln och mäter och analyserar ALLT.
- För riktigt seriöst leklystna… helprofessionella nightvision-goggles! Vi vågar inte riktigt föreslå användningsområden, men du kan se upp till 400 meter i kompakt nattmörker!
- Det viktigaste som du kan begära av en smartwatch – men i form av en ring i 18 karats guldplätering och med halvädelsten, som synkas mot mobilen.
- En Android-bestyckad motorcykelhjälm som innehåller allt från GPS-navigering och bakåt-kamera till ”heads up display” – hjälmen innehåller en skärm som ger dig viktig trafik- och miljö-info, precis som en stridspilothjälm.
- Massera pannan och tinningarna med ett lätt, bekvämt programmerat pannband designat med hänsyn till bevarad frisyr. Minimala motorer vibrerar i avancerade rörelsemönster.
- Armbandet ser ut som en new age-device från en sci-fi-film och jobbar ihop med en smartphone-app som övervakar din ständiga kamp mellan stress och lugn, hjälper dig med andningsövningar, individualiserar med playlists och personliga 7-, 14- eller 21-dagarsprogram med proessionella mentorer.
- Ett helt golfträningssystem uppbyggt kring en iOS-app och en rörelsesensor, som du fäster på din golfhandske. De flesta golf-appar funkar inget vidare, ur träningssynpunkt, men Zepp är det stora undantaget. Bäst: efter passet kan du studera din egen sving sida-vid-sida med proffsens.
10 magiska ljudkällor
- Extremt tålig lur i svettresistent gummi, bra ljud och headsetfunktion, en smart ”ankar-loop” runt örat, och sladden är även en reflex samt har en ”lasso”-design som gör den vrålenkel att vira ihop till ett tajt litet paket och ”knäppa till” med själva kontakten.
- Schysst streamingljud via blutetooth, fem timmars batteritid, inbyggd kabelhake, tål både en regnskur och ett spillt vinglas; kan tvättas under vattenkranen!
- Kul tre-i-ett-lösning för det löjligt låga priset: en laddbar högtalare, en hörlursförstärkare och en USB-DAC (konverterar digitalt till bättre analogt ljud) – och smidig att ta med, bara 6 cm bred.
- 1990-talets ”mikrostereo” har kommit tillbaka starkt på senare år som ett slags lätt flyttbara multiverktyg för musiklyssnande – här finns fortfarande både CD-spelare och digitalradio, men numera kan du också lira upp vad du vill från din smartphone eller surfplatta, och ha direkttillgång till allt från Spotify till TuneIn-webbradio.
- Ofta omtalad som världens bästa bluetooth-högtalare och nu har ”ettan” uppdaterats med en ny version. Hemligheten är, precis som med Sonos högtalare, att där de flesta bygger så billiga och enkla ”singellådor” som möjligt så går Peachtree all-in på samma typ av kvalitetskomponenter och hifi-tänk som när de bygger traditionella high end-högtalare.
- Jag sörjde verkligen Spotifys beslut att lägga ner alla fristående appar, för då blev jag av med min favoritmusiktipsare – appen från musiksajten Pitchfork. Nu har Pitchfork adderat Spotify-länkar på sajten i stället, intill varje recension, vilket funkar bra – men testa i stället denna auto-”skrapning” av Pitchfork-skivrecensioner: bokmärk den i din smartphone eller surfplatta och du får en app full med album, Pitchfork-betyg, och direktlänkar till Spotify.
- Äntligen trådlösa Urbanears! Samma som de tidigare Plattan-lurarna fast med bluetooth och åtta timmars batteritid.
- Riktigt cool streetmodell för hårt bruk på stan. Snygg bygel i denim-aktigt material; strömlinjeformad och lätt. Låg impedans ger HÖG ljudvolym. Har en iOS-kontroll på sladden.
- Jösses vad den här appen lever och utvecklas! För några år sedan kunde den ”bara” berätta vilken låt man hörde (på krogen, eller radion, eller varsomhelst) – nu är den basfunktionen (som i sig också är bättre, hittar rätt låt på ett par sekunder) grunden för ett helt musik-ekosystem kopplat till alla stora streamingtjänster och nedladdningsställen, och med direktvisning av videos, radiofunktioner och curerat material. Lätt att fastna!
- Sonos helhetslösning för streamat ljud hemma genomgår en sorts metamorfos just nu – att allt är ”inlåst” i Sonos-appen har vänts till en fördel, full med inhouselösningar för massor av streamingtjänster. Bäst av allt: Sonos är enda stället att köra Deezer Elite på – streaming med äkta HD-ljud. Låter magiskt!
10 viktiga hemkontorssaker
- Yes! Även pärmarna – dessa i regel apfula kartongmappar med revisorsryggar i plast eller tygväv – har nåtts av prylnördismen. Och det du ska ha är en äkta Agrippa – helt i vitt, den största designikonen. Ett klassiskt svenskt hantverk sedan 1923, i stål, självsmörjande fosforbrons och fiberboard. Det här är grejer, det…
- Det bästa jag hört från en ny standalone-högtalare i år, och här är det – vid sidan av Cecilie Manz snygga retroformgivning – just ljudet som är hela grejen. Några smarta funktioner och appkopplingar finns inte. Bara tryck in bluetoothkopplingsknappen och kör.
- Den lilla Doxien revolutionerade mini-scannern när den kom och har fortsatt att utvecklas till en helt briljant standalone-pryl som är oberoende av datorn. Du kan ta med den ut, köra den på batteri, och sen antingen tanka över innehållet i datorn eller bara synka direkt till Dropbox eller annan molntjänst. Suveränt simpel, suverän färgkvalitet.
- Färglaser is the shit! Lite större och tyngre, men så mycket enklare och snabbare att skriva ut, så mycket mindre underhåll, inga bläckpatronbyten, så mycket billigare per utskrift.
- Bästa budgethögtalarna, om man vill ha stereo – sett både till ljud och funktionalitet. De funkar perfekt och direkt med både Spotify Connect och Airplay. Dessutom supersnygga både i svart och vit pianolack.
- Topp-pjäs att ha på hemmaskrivbordet – en kombinerad laddare (smart dold) och ställning för Apple Watch, kvalitetsbyggd i flygplansaluminium och tyngre koppar för att göra den stabil.
- Revolutionerade det amerikanska high end-kontoret på 1950-talet, och har uppgraderat tekniken efterhand sedan dess. Många inställningsmöjligheter för alla delar av kroppen som rör stolen och ett mirakel för ryggen.
- Förutom att du får bättre tittvinkel och nackergonomi, med både laptop och extern skärm, och att du får extraytor för förvaring och bättre ventilation kring datorn eller skärmen, så får du i fronten även fyra snabba USB 3.0-uttag (smart som multiladdare!) samt portar för hörlurar, högtalare eller mikrofon.
- Inte ens post-it-lapparna går fria från prylnördtrenden! Inte med denna extremsnygga hållare för standard-postit-lappar, designad av Karim Rashid, på skrivbordet.
- Bygg din egen molnlösning, baserad på den här hårddiskkombon, som även kan konfigureras för backup-spegling. Sen kommer du åt alla filer trådlöst från alla enheter i hemmet – och på distans, som en riktig molntjänst!
12 coola lurar
- Göm dig för FRA! Den logiskt döpta Blackphone har ett helt eget Android-baserat operativsystem som heter Privat OS, och som kan VPN-kryptera samtal och meddelanden. Designmässigt en snyggt becksvart lur med bakstycke i glas; med snabbladdning, 13-megapixelkamera, åttakärning kraft och stor HD-skärm.
- Coolaste katten i byggjobbar- och äventyrar-segmentet med brutalt stryktåliga smartphones. Knappast stilren men liksom fulsnygg, då attraktionen sitter i hur designen skriker ”INDESTRUCTABLE”. Bryr sig inte om damm eller vatten och fixar lätt ett tvåmeterstapp i betonggolv.
- Här snackar vi lyx. Huawei har sedan förra Mate 7 tagit klivet upp i supereliten och Mate S kliver ner till 5,5 tum vilket med den tunna, rena metalldesignen funkar ännu bättre i handen. 1080p-skärmen är kanske bästa en Android-lur kan bjuda på just nu, och kameran överraskar rejält med inställningar för slutartid och iso!
- Ser exakt likadan ut som föregångaren (plus metallic-rosa modell) – men är, på flera sätt, dubbelt så bra: kraftfullt förbättrad kamera och processor; ny aluminiumlegering gör den starkare och hårdare; dubbelt så tåligt skärmglas; tryckkänslig ”3D touch” för bland annat förhandsvisningar och genvägar. Världens bästa smartphone.
- Kul med en budgetlur med böjd skärm! Även om skärmen är så liten att böjningen knappt märks… Men den gör telefonen ovanligt skön i handen. Kör senaste versionen av Android, vilket man inte är bortslkämd med i detta prissegment.
- Läder! Mässingknappar! Högtalargaller! Och låt oss därifrån hoppa över allt lull-lull, som att den går att ringa och fotografera med, och gå rakt på Grejen med Marshalls (och den svenska producenten Zound Industries) första smartphone: musiken såklart! Högtalarna har mer bas och djup än normalt, och skapar även ett levande filmiskt ljud vid videouppspelning.
- Motorolas nya, kraftfullt snygga toppmodell har grym 5,7-tums quad-skärm, riktigt snabb 21-megapixel-kamera och som en överraskningsbonus oväntad kraft i framåtvända stereohögtalare.
- Supersnygg uppföljarmodell från hypade Kina-startupen OnePlus högkvalitetsfinish, Iphone 6-klass på skärmen och så vidare, och så vidare.
- Nu blir det 4K-upplösning i mobilen! Sony är först, med nya premium-modellens 5,5-tumsskärm, som också är en match made in heaven ihop med toppkameran på 23 megapixlar och med proffsig 5x-zoom. Z5 finns också i två mindre modeller.
- Ännu en läcker lågprislockelse från Kina – priset omräknat från kinesisk valuta och fatta att man för detta får en åttakärnig processor på 2,2 Ghz, utmärkt 13-megapixelkamera och vass HD-skärm… Kör senaste Android.
- Med förra E4:an satt hela coolheten i priset – en Xperia för under tusenlappen! Men nu har denna nya 4G-modell kommit och är avsevärt bättre, in fact, det är en helt annan telefon, om än utseendemässigt lik. Extremt prisvärd för den fyrkärniga kraftprocessorn och kvalitetsbygget i den mindre 4,7-tumsskärmen (ett urskönt kompaktformat, om ni hade glömt det!).
- Kinas senaste svar på Apple satsar stilenligt på usb-c, samma universalport som i MacBook – och på en design kopierad av Apple frånsett fyrkantig hemknapp. Det låga priset (här omräknat från kinesiskt; europeisk version ej släppt än) är egentligen hela grejen: en både kompetent och lyxkantad budgetlur.
Och avslutningsvis, Kjell Häglunds 8 BÄSTA prylar från året som gått!
- Genom att bygga ihop en skateboard med en balansbräda med en, typ, traktorenhjuling – och sätta in en två hästkrafters motor – återskapar denna geniala uppfinning känslan av att åka snowboard på pudersnö… fast du bara rullar fram på en smått grotesk leksak på landbacken.
- Briljant ljud, varmt och mjukt med bett och djup. Men där lurarna är sköna lättviktare har högtalarna varit lite väl tunga, så nya Stockwell-lådan är exakt vad vi saknat i produktlinjen: bara 26 cm bred och väger som en flaska Jack Daniels, men fortfarande samma gedigna material och stora ljud.
- För första gången denna höst har OLED-skärmar inte bara funnits till för ekonomiskt oberoende finsmakare, utan nu finns den första OLED-skärmen under 30 000 spänn och det är den viktigaste tv-händelsen sedan tjock-tv blev platt. Jag ogillar böjda skärmar, men skulle jag köpa ny tv just precis nu så måste det bli denna milstolpe.
- Jim Bonaccis klassiska webbläsarspel kunde inte fått ett bättre femårsjubileum än den nya Iphone-app-versionen – visserligen saknar man dess user-uppbyggda webbvärld, men rent spelmässigt är det mycket rappare och roligare i luren, och – viktigast! – ännu blodigare… Grejen med Happy Wheels är ju splattret; vad som händer när man kör fel med sin segway. Lemlästningen har inga som helst gränser och det är det som gör att man aldrig tröttnar, och aldrig slutar skratta när man förlorat.
- ”Steve Jobs vrider sig i graven”, garvade Apple-bashers när den nya touchskärmpennan ”Pencil” och det Microsoft-lika tangentbordsskalet presenterades. Men skratten sattes snabbt i halsen när Keynote-filmen visades. Jesus vilken maskin! Stor som en laptop men fortfarande Ipad-tunn, och ett underverk för kreativa yrken.
- Min favorit bland svenska startup-succéer: en schysst, skön liten tryckknapp som kan kopplas till en mängd smartphone-appar och genomföra deras funktioner utan att man behöver ta fram telefonen. Bara fantasin sätter gränsen för vad du kan ha en iOS-tryckknapp på väggen till!
- Värd att köpa även om man har första-generationens? Ja! Nya AppleTV, som känns senfärdig i startgroparna, sopas av banan av den nya, smidigare och kraftigt förbättrade Chromecasten – nu funkar den även på det snabbare 5Ghz-wifi-bandet, startar upp snabbare, laggar inte som den förra, och radar visuellt upp vilka appar du har med Chromecast-stöd.
- Pseudovetenskapen har vinylkulturen i ett järngrepp – det mesta som påstås ge högupplösta ljudupplevelser är humbug. Pro-Ject kan skivspelarhantverket inifrån och ut men en modell för 10 000 kr är sällan hörbart bättre än en instegsmodell, så därför ser jag denna deras senaste – billigaste – som den faktiska kronjuvelen från Pro-Ject.
Redaktionen tipsar
Uppdaterad 2017-10-16 17:24