Hoppa till innehåll

Grattis, nu kan du köpa Pokémon-smycken för 300 000 kronor!

Jesper Johansson

Gotta catch ’em all? Tiffany & Co har nu skapat en kollektion av Pokémonsmycken.

Om du, precis som undertecknad, är uppvuxen med Pokémon finns det nu en möjlighet att visa sin kärlek till de små monstrerna på ett, tja, lite mer sofistikerat sätt. Man behöver inte längre se ut som att man är tolv år gammal när man visar sin uppskattning, då Tiffany & Co tillsammans med skulptören Daniel Arsham tagit fram vad de själva kallar Future Relics.

I den lilla smyckeskapseln hittar vi flera halsband i oxiderat silver. I kollektionen finns sex ikoniska Pokémons från ”den riktiga generationen”: Pikachu, Charmande, Squirtle, Jigglypuff, Cubone och Mew. Namn som på något sätt känns som limstift, mellanmål och sexans gångertabell.

Den mest kända Pokémon som finns lär vara Pikachu. Den kommer också att finnas tillgänglig i 18 karat guld med diamanter. Just det hängsmycket kommer också med en Tiffany-blå Poké Ball.

”Mitt senaste samarbete med Tiffany & Co är en kombination av popkultur, fina juveler och konst. Pokémon har haft en stark och tydlig närvaro sedan jag var liten och den här kapseln fyllar influenserna Pokémon haft på mitt arbete och mitt långa samarbete med det starka varumärket Tiffany & Co. Båda är ofrånkomliga i det kulturella fotspåren, både från förr, i nutid och i framtiden”, säger Daniel Arsham.

Som väntat kommer Tiffany & Co-produkterna med en saftig prislapp. Om du vill bära ett Pokémonsmycke från dem kommer du behöva betala 1 290 dollar, cirka 13 500 kronor. För Pikachu i guld är dock priset betydligt högre. 29 000 dollar, ungefär 300 000 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.