Annons
Annons

peter sahlbergHögsommarvärme, aaargh! Visst känner man sig svettig och lite allmänt ofräsch? Men klart det går att hålla stilen  – vi bad tre experter ge sina bästa tips för man blir snyggare i värmen.

* * *

Annons

johan

”Bli av med glansig hy”

Johan Lindell, Franchise manager på Gents.se.

Du har provat tusentals produkter. Vilka är dina tre favoriter under sommarhalvåret?

– Så fort värmen kommer får jag problem med fet och glansig hy. Det är en konstant kamp. Jag löser det med två favoriter från märket Men-u: ansiktstvätten Healthy Facial Wash, som rengör på djupet och återställer hudens ph-värde, och den mattande ansikts­gelen Matt Skin Refresh Gel.

Parfymen då, bör man anpassa den till säsongen?

– Absolut, välj en lättare doft under sommarhalvåret och gärna i mindre storlek, så du kan ha flera. Du har ju inte bara en tröja… Tänk på att dofter ska upptäckas – inte annonseras. Alltså: ta inte för mycket. Två favoriter är klassikern Eight & Bob (100 ml/1 645) och helt nya Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Ginepro (50 ml/665 kr).

Vilket är det vanligaste felet killar gör i sin grooming?

– Många får irritation, utslag och inåtväxande hår efter rakning – de bör se över sin rakrutin. Produkterna man använder före, under och efter samt tekniken spelar stor roll.

* * *

freddie meadows

”Lev sunt och använd hårolja!”

Freddie Meadows, surfproffs.

Du lever i en resväska, vad finns alltid med i necessären?

– Min eltandborste, den gör jobbet bättre än en vanlig, och jag har inte tid med tandläkare. Flygplatser, flygplan, sol och hav är inte den bästa combon för hy och hår, så jag använder en helt naturlig ansiktskräm, Dr Hauschka Rose Cream (30 ml/320 kr) och ekologisk arganolja till håret (John Masters Organics 100% Argan Oil, 59 ml/499 kr) i stället för balsam.

Hur skyddar du dig mot solen?

– Eftersom nästan allt på marknaden är fullt med para­bener och toxiner så gör jag solkrämen själv, eller helst av allt, köper den av en tant som lärde mig receptet, hon bor i djungeln i Costa Rica. Krämen består av zink och olika ekologiska oljor.

Vad är ditt bästa tips för att se bra ut? 

– Det finns mycket produkter på marknaden, men vi borde fokusera mer på symptomets ursprung. Den bästa skönhetsrutinen är att äta en ekologisk och balanserad diet, vara i naturen så mycket du kan och ha en aktiv livsstil. Man kan egentligen köpa vilken kräm eller hårprodukt som helst, men resultatet kommer aldrig bli lika bra. Jag tror vi blir attraherade av allt som är hälsosamt. And nature never lies…

* * *

peter sahlberg

”Gå till en barberare!”

Peter Sahlberg, surfinstruktör och medgrundare av Surfakademin.

Fint hår – vad har du för strategi?

– Håret har jag låtit freeroama det senaste året, och vill man växa ut håret så är det optimalt att vara i solen och i saltvatten och sedan undvika att ”klippa topparna” var eller varannan månad som frisörerna ofta tjatar om. Det är bara att köra – och för mig är det sista racet innan flinten…

Ditt skägg då?

– Det är jag däremot lite mer ängslig kring. En vanlig fälla är att dra fram trimmern och köra över med samma längd rakt över – då är det lätt att ansiktet upplevs väldigt runt.

Hur trimmar du det?

– Sedan jag började gå hos en barberare rör jag aldrig det själv. Nu går jag var tredje vecka för att se över skägget och undviker helt att fixa till det själv. Jag är überlojal här och kör hellre amish – om jag är ute på en längre surfresa – än att låta någon annan än Thomas på Head to Throat Barber Shop i Stockholm röra mitt skägg.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (98)
TweetaLaddar