Hallå där Axel Boman, vad kommer du spela för musik på Cafés Stora Modepris?

cafevik  |  Publicerad 2015-09-17 14:08  |  Lästid: < 1 minuter

Ikväll stundar årets viktigaste fest: Cafés Stora Modepris, galan där Sveriges bäst klädda man utses. Vi tog ett snack med mannen bakom DJ-båset, ingen mindre än stjärnproducenten och DJ:n Axel Boman.

* * *

I kväll ska du spela på Cafés Stora Modepris på Absolut Atelier. Vad kan vi förvänta oss?

– Jag får nog följa vibben i rummet lite, men jag vill ju gärna att det blir dans och att folk sliter av sig sina väl uttänkta outfits och hånglar. För att detta ska hända behöver man den perfekta blandningen av konstig disco, gammal Chicago house och nyproducerad etno-techno!

Du turnérar just nu över hela världen, vilken har varit årets roligaste spelning?

– Det har varit oförglömliga spelningar i Melbourne, Japan och på Burning Man i år, men känslan av att spela för "hemmapubliken" på Into The Valley var helt obeskrivlig! Ett hav av människor som sjöng med till Make It Right av Christian Falk var väldigt rörande, pampigt, vackert och förlösande.

Ditt debutalbum Family Vacation från 2013 blev en stor succé. När kommer uppföljaren?

– Jag kommer under hösten och vintern att släppa en rad tolvor på en underetikett till Studio Barnhus som jag kallar Barn-Barn, jag tänker mig att de så småningom kommer att förvandlas till ett album. Och så har jag och John Talabot gjort massor av ny musik för vårt projekt Talaboman som släpps i vinter.

Beskriv din egen klädstil!

– Tech-a-billy med accentskor och skinn. Retro-future. Och LOGG från H&M!

Lyssna in dig på Axel Boman här, från hans set på Voltt Festival i Amsterdam i augusti!

Jonatan Loxdal

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:24