Hoppa till innehåll

Handbolls-EM slår världsrekord i publik – spelas på fotbollsarena

En glad Jim Gottfridsson.
Robin Åberg

Handbolls-EM för herrar drar igång ikväll och i värdlandet Tyskland råder handbollsfeber.

Ikväll, onsdag, drar handbolls-EM för herrar igång i den handbollstokiga nationen Tyskland och intresset från publiken är på världsrekordnivå. Ja, kvällens två premiärmatcher (Frankrike-Nordmakedonien, Tyskland-Schweiz) väntas faktiskt dra en rekordpublik på cirkus 53 000 åskådare.

För att inrymma alla dessa är det ingen vanlig gympahall som kommer stå värd för matcherna. I stället är det fotbollslaget Fortuna Düsseldorfs arena som för dessa matcher ersätter gräsmattan med handbollsplan.

Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf. Foto: Getty Images

Sverige, som är regerande mästare, spelar sin första match imorgon, torsdag, mot Bosnien-Hercegovina i Mannheim – i en arena som rymmer runt 14 000 åskådare.

Värt att notera är att ett av Sveriges bästa smeknamn är tillbaka i den svenska truppen. Vi pratar såklart om Andreas ”Stycket” Nilsson, den rutinerade mittsexan som tidigare ratats av Glenn Solberg.

Den som hamnar framför någon av Nederländernas matcher kommer kunna se ett bekant ansikte på tränarbänken, nämligen Cafés ölexpert (och tidigare storspelaren) Staffan Olsson. Varning för gurkburk!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.