Hoppa till innehåll

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet säsong 17

Deltagarna i Stjärnorna på slottet säsong 18
Joakim Almén

Lars Lerin, Jon-Henrik Fjällgren och Carolina Gynning är några kändisarna som checkar in på slottet som rullar vidare med sin 17:e(!) säsong på SVT.

Så mycket bättre, Idol och Stjärnorna på slottet – det finns några stöttepelare inom svensk tv-underhållning som man vet bara kommer fortsätta att rulla, troligtvis även när jorden inte finns kvar som beboelig planet.

Nu är det klart vilken kvartett som samlas för en vecka tillsamman på Bäckaskog slott i Skåne. Förutom nya deltagare verkar det mesta vara sig likt – varje deltagare får sin dag och Sveriges kanske mest omtyckta kock, julvärlden Tareq Taylor, står för maten.

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2022:

Carolina Gynning 

Gjorde sin tv-debut och vann Big Brother Sverige 2004. Sedan dess har hon medverkat i en mängd tv-program som Let´s Dance, Förkväll, Idol, Talang Sverige, Sommarkrysset och I huvudet på Gynning. Konstnärskapet är ett annat spår i Carolinas liv och hon har även designat glasserier och smycken. Dessutom har hon givit ut flera böcker – både självbiografiska och skönlitterära. Sedan 2019 driver hon podden Gynning & Berg tillsammans med Carina Berg.

Jon-Henrik Fjällgren 

Har sjungit sedan han var liten och 2014 höll han sin första konsert, i närvaro av det svenska kungaparet. Samma år släppte han sitt debutalbum och vann Talang Sverige med ”Daniels jojk”. Året därpå tävlade Jon-Henrik i Melodifestivalen, tog sig direkt till final, och kom tvåa efter Måns Zelmerlöw. Jon-Henrik är renskötare, men musiken betyder oerhört mycket för honom. Han har tävlat i Melodifestivalen ytterligare två gånger, vann Let´s Dance 2018 och just nu är han ute på turné.

Pia Johansson 

Har roller bakom sig i klassiska tv-program som Rederiet och Skärgårdsdoktorn och har spelat med i en mängd andra tv-serier och svenska filmer. Hon var med när humorserien Parlamentet hade premiär 2002 och det blev många fler säsonger än så. Även radiolyssnarna har fått ta del av Pias snabba tanke och humor när hon associerat och fantiserat i expressfart i radioprogrammet På minuten. Stockholms stadsteater var hennes hemmascen i många år och där har hon även regisserat.

Lars Lerin 

Är konstnären från Värmland som den svenska tv-publiken tagit till sina hjärtan efter tv-serier som Vänligen Lars Lerin, Lerins Lärlingar och senast Vägen ut med Lars Lerin. Uppdraget som julvärd i SVT 2020 kan ses som ett tecken på det genomslag som han har haft med sina tv-serier. Som en del av sitt konstnärskap har Lars Lerin givit ut över 50 böcker och tillsammans med Karlstad kommun står han bakom konstmuseet Sandgrund, som visar upp Lars Lerins egen konst men även andra konstnärer.

Anja Lundquist 

Fick sitt genombrott som skådespelare i början på 2000-talet då hon gjorde roller i bland annat Lukas Moodyssons film Tillsammans och i tv-serien Tusenbröder I och II. Anja är stationerad i Stockholm och har genom åren jobbat både på Dramaten och Stockholms stadsteater. Under 10-talet gjorde Anja rollen som mamma Karin i tre Sune-filmer. De senaste åren har publiken kunnat se henne i tv-serier som Gåsmamman, Modus, När blommorna blommar, Alex, Heder och Lust.

Den nya säsongen av Stjärnorna på slottet har premiär under julhelgen.

Credits
Foto: SVT:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.