Här är klänningen som avslöjar tafsarna på krogen

Klänning med sensorer som känner av sexuella trakasserier

Under en utekväll bar tre kvinnor en klänning som utrustats med sensorer, och den visade att de utsattes för ovälkomna beröringar ungefär 40 gånger i timmen.

Sofia Börjesson | Schweppes  |  Publicerad 2018-05-18 15:33  |  Lästid: < 1 minut

Enligt en undersökning som utförts av organisationen Think Olga har 86 procent av kvinnorna i Brasilien blivit trakasserade när de har varit på nattklubb. Dryckesföretaget Schweppes och PR-byrån Ogilvy Brazil har därför tagit fram en ny kampanj som ska uppmärksamma det utbredda problemet med kvinnor som blir tafsade på, något som Resumé nyligen rapporterade om.

Tillsammans har de tillverkat en klänning med inbyggda sensorer som reagerar på beröring. Sensorerna skickar sedan signaler via wi-fi till en central som registrerar hur ofta och var på kroppen de ovälkomna kontakterna inträffar.

Som en del av kampanjen, som de kallar The Dress for Respect, fick tre kvinnor bära klänningen på olika nattklubbar i São Paulo, och på mindre än fyra timmar fick de tillsammans utstå 157 ovälkomna beröringar. Med andra ord mer än 40 kontakter i timmen.

I kampanjfilmen intervjuas anonyma män utanför nattklubbarna om problemet, men många verkar inte alls se det som trakasserier.

”Det är bara gnäll… om allting”, säger en av männen.

Kampanjen har tagits fram som en del av Schweppes koncept ”character required”.

Se kampanjfilmen här

Du kanske även gillar det här:

Drake stoppade konsert: ”Sluta tafsa annars spöar jag skiten ur dig”

Efter vittnesmålen om trakasserier: Så blir du en bättre man i 22 steg

Satirfilmen visar hur #MeToo har tvingat stackars män att sluta tafsa

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-18 15:51