Annons

Män skäms för män när de läser hatiska tweets mot kvinnliga sportjournalister

I en video där män läser upp hatiska tweets mot kvinnor vill sportsajten motverka de trakasserier på nätet.

Olle Arnell
Män skäms för män när de läser hatiska tweets mot kvinnliga sportjournalister

morethanmean

Tidigare har vi sett kändisar läsa upp hatiska tweets om sig själva i formatet ”celebrities reading mean tweets” i The Jimmy Kimmel Show. Videorna tydliggör de elaka ord och absurda påhopp som skrivs på nätet, i det här fallet twitter, och hur svårt det är att säga samma sak ansikte till ansikte.

Annons

Det är många som utsätts för hat på nätet, inte minst kvinnor. Enligt en undersökning som The Guardian har gjort är hatet mot just kvinnliga sportjournalister större och råare än mot deras manliga kollegor, vilket Resumé tidigare har tagit upp.

Gilla Cafe.se på Facebook

I svensk media har bland andra Uppdrag granskning tidigare tagit upp kvinnohatet där en liknande video gjordes och nu har sportsajten Just Not Sports gjort en liknande video där de belyser hatet mot kvinnliga sportjournalister.

I filmen som du kan se nedan får de två kvinnliga sportjournalisterna Sarah Spain och Julie DiCaro tweets om sig själva upplästa för sig. Sarah och Julie har läst tweetsen innan, men det har inte männen som läser upp tweetsen.

Som videon nedan visar blir männen illa berörda av det de tvingas läsa och vissa har svårt att läsa upp det som skrivs.

Under kampanjen och hashtagen #MoreThanMean uppmanar Just Not Sports till att sprida vetskapen om de trakasserier människor i allmänhet och kvinnor i synnerhet för utstå. Gör det du med!

Läs även: 7 kvinnor som brutit ny mark – i sportens värld

Eller: Timbuktu gör musik för kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld

Annons

Dela (35)
Tweeta

Annons


Laddar