Hoppa till innehåll

Här är några av de hundar som mest akut behöver ett hem just nu

Hundar Utan Hem är en ideell förening med ett mål – att rädda avlivningshotade hundar och ge dem en andra chans till ett lyckligt liv. Sen de startade sin verksamhet 2005 har de räddat tusentals hundar och hjälpt dem att hitta nya kärleksfulla hem.

Café pratade med Hundar utan hem för att få reda på vilka hundar som är i mest akut behov av ett hem för närvarande. Så om du övervägt en ny familjemedlem, ta en titt på de här fina hundarna och se om du kan ge någon av dem det hem de behöver.

Senja

Bodde över ett år på shelter i Polen innan hon kom till jourhem i Sverige i oktober. 

Senja är en social och glad tjej som möter dig med viftande svans och njuter av uppmärksamhet, lek och gos. På rescuet bodde hon tillsammans med en mild hane, vilket fungerade bra. Senja är valpig i sitt sätt och använder gärna munnen vid lek. Eftersom livet i Sverige fortfarande är nytt för Senja, så kommer hon behöva tid, rutiner och kärlek för att landa sitt nya hem. Senja passar dig som söker en aktiv livskamrat med glimten i ögat.”

Basel

Hittades som valp men fyller snart 1 år, har även flera syskon som fortfarande söker hem

Basel älskar människor och gör allt för att få egentid med klappar och uppmärksamhet. Han är unghund och kommer behöva fortsatt grundläggande träning i sitt nya hem. Basel vill bo i ett lugnare område som han kan undersöka i sin egen takt tillsammans med dig.”

Bounty

Har väntat sedan i somras. Hittades dumpad i skogen i Polen.

”Trots sin bakgrund är Bounty en öppen och social tjej som hälsar glatt på alla hon träffar. Våra medarbetare blev charmade av henne när hon delade ut pussar genom galler och sträckte fram sin tass. Bounty är glad och sprallig, precis som en unghund ska vara. Hon har kommit bra överens med andra hundar hon träffat hittills och hon håller sig nära sina människor. Bounty låter sig hanteras av alla och har varit snäll och tålmodig i samband med besök hos veterinären.”

Safir

Har väntat kortast tid på listan, bara sedan i nyår. Men får lite intresse på hemsidan så riskerar bli en långsittare.

”Lilla Safir har nu varit här ett tag och han har visat sig vara en riktig guldklimp. Han är pigg, glad, trevlig och busig. Han travar glatt med på promenaden och att utforska skogen gillar han allra bäst. Safir tycker att cyklar och vissa män kan vara lite läskigt, så hans framtida hem behöver fortsätta att lugnt träna vidare på det och inte ställa för höga krav. Han är aktiv och gillar att leta efter godisgömmor, så han skulle nog uppskatta att bo i en familj som vill träna på exempelvis spår eller sök.”

Skarbek

Kom till sheltret i Polen som valp. Har nu hunnit fylla 2 år och är fortfarande kvar på sheltret.

”Troligen hade Skarbek inte haft mycket kontakt med människor innan han kom till rescuet och kan till en början vara blyg och försiktig. Trots sin bakgrund är han väldigt nyfiken på människor och söker kontakt som gör att hans förtroende för människor växer och blir bättre för varje dag. Om du ger honom kärlek och låter honom finna tryggheten hos dig i sin takt kommer du att ha en lojal vän vid din sida.”

Börje

Svensk omplacering som har väntat sedan november.

”Börje är en härligt glad kille som gillar uppmärksamhet och han är en riktig följeslagare. När Börje får använda nosen briljerar han som allra mest. Han skulle passa perfekt till någon som tycker om någon form av nosaktivering, som exempelvis nosework eller spår.”

Elton

Svensk omplacering som har väntat sedan oktober. Hans situation börjar bli akut och hittar han inget hem snart behöver han hitta ett jourhem

”Elton är en glad och välskött liten kille som söker ett kärleksfullt hem med mycket tid för sällskap. Elton älskar att vara i skogen och hoppa mellan stock och sten och springa bland träden. Han är också en myskille som gillar sovmorgon och att ligga nära. Elton är väldigt godismotiverad och lättlärd.”

Atlas

Svensk omplacering som har väntat sedan november.

Atlas är en härlig kille i sina bästa år, som söker ett kärleksfullt hem med mycket tid för skogspromenader och rolig aktivering.”

Falaffel

Husky-blandning. Kom till oss i november via Länsstyrelsen i ett draghundsärende.

Falaffel söker dig med vana av rasen och som vill ge honom en nystart i ett tryggt hem. Han vill bo på landet med tillgång till utevistelse i en säker hundgård, då vi inte vet om han har någon vana av att vara inomhus.”

Jake

Lurcher/Bordercollie, har väntat 8 månader.

Jake är en sån där kille som inte bara är snygg, utan smart, rolig, charmig, väluppfostrad och snäll också. En riktig svärmorsdröm. Han är en aktiv kille som älskar att busa. Jake är väldigt smart och behöver aktiveras mentalt för att må bra, till exempel genom att träna kontaktövningar. Han har även fått testa på grundläggande agility, vilket han visat stort intresse och uppskattning för.”

Björn

Lurcher, har väntat i snart ett år. Kommer till ett jourhem i Sverige på lördag

Björn är en glad och snäll hund som som älskar att busa, leka och springa runt. Han leker gärna med andra hundar och funkar bra tillsammans med dem. Som den vinthund han är njuter han också av mys och trivs med att lata sig i soffan mellan varven. Björn tycker om att vara ute och gå långa promenader och går bra i koppel. Så här har du en riktig kompis som du både kan ta med på långa promenader, busiga äventyr och mysiga filmkvällar.”

Rocky

Lurcher, har väntat 1 år och 9 månader

Rocky är en underbar, glad och social kille. Han har en mild personlighet och uppskattar sällskapet av hundar och människor. Han kan vara något försiktig kring nya människor i början, men det går bättre för var dag och han har till och med varit med på café där han vänligt hälsade på både vuxna och barn. Han kan bo som ensamhund eller med en snäll hundkompis.”

Everest

Akita-blandning, har väntat 1 år och snart 4 månader

Everest är en lugn och självsäker tjej som till en början kan vara lite försiktig av sig när hon träffar nya människor och hundar. Men när ni väl lärt känna varandra kommer du ha en väldigt trogen och lojal kompis vid din sida som mer än gärna hänger med dig på olika aktiviteter. Däremot har rescuet sett att hon inte är bekväm med män och därför föredrar vi ett hem med en kvinna eller ett hem med stor förståelse för denna typ av hund och beteende.”

Fifi

Akita/Husky-blandning, har väntat 2 år om en vecka.

Fifi beskrivs som en snäll och kärleksfull hund som älskar mat, godis och att bli kliad på magen. Hon uppskattar sina promenader, går för det mesta fint i koppel och har påbörjat inkallningsträning, men som alltid med hundar som blir kvar på ett rescue länge så är de beroende av att det ska finnas volontärer som har tid att engagera sig i hundarna och ta med dem ut.”

Sandra

Springerspanel-blandning. Har inte väntat så länge men hon är född 2011, så hon har inte tid att vänta. 

Sandra hittades i ett avlägset dike där vi misstänker att hon blivit dumpad. Nu befinner hon sig på ett rescue på Irland.

Sandra är en dam som gillar att gå lugna promenader där hon får chans att observera och sniffa i sin egen takt. Hon visar varje dag hur klok och snäll hon är. Hon är väldigt social och kommer bra överens med andra hundar, så hon skulle troligtvis inte ha något emot att dela bohag med en hundkompis. Hon trivs i sällskap av människor och till Sandra söker vi ett hem i ett lugnare område där hon kan få lugn och ro.”

Fred

Bordercollie, har väntat 6 månader.

Fred räddades från ett dog pound och befinner sig just nu på ett rescue på Irland.

Fred är en social och lekfull kille som söker efter ett aktivt hem där han får utlopp för sin energi. Han är tillgiven och tycker om uppmärksamhet och klappar. Fred skulle troligtvis föredra att vara någons enda ögonsten. Han vill bo i en lugnare miljö där han får spendera mycket tid utomhus eftersom han älskar att springa runt och busa.”

Diago

Bullhund-blandning. Har väntat 1 år och 5 månader nu. Har allergier och behöver medicinering.

Diago är en otroligt kelsjuk kille som inte gör något väsen av sig. Han älskar att gosa i soffan och delar gärna säng med dig. Diago hittades övergiven och i dåligt skick på Irland. Han fick komma till ett rescue och placerades i ett jourhem. Där blev han snabbt allas favorit eftersom han är en fantastiskt go kille. Diago adopterades och kom till Sverige i april 2023, men omplacerades på grund av att han inte fungerade med den andra hunden i hemmet. Diago befinner sig idag i ett jourhem i väntan på sitt för-alltid- hem.”

Sara

American bullyblandning. Väntat 9 månader.

Sara blev överlämnad till ett rescue eftersom hennes ägare inte hade tänkt igenom sitt köp och Sara inte var välkommen i hemmet. Hon befinner sig nu i ett jourhem på Irland.

Jourhemmet beskriver Sara som en lugn och mild tjej med ett bra hundspråk. Hon bor idag med andra hundar kommer överens med stora som små kompisar och visar på en bra social förmåga. Åka bil gör hon gärna och på nätterna sover hon. Träningen är påbörjad och hon gör framsteg dagligen, även om det är mycket att lära sig som en ung tjej. Sara älskar verkligen sin teddybjörn och bär stolt runt på denna i interaktion med andra människor och hundar.”

Sallyanne

Amstaff-blandning, Väntat sedan 1 år och 6 månader

”Ståtliga Sallyanne blev överlämnad till ett rescue då hennes ägare var en äldre dam som inte kunde hantera henne längre.

På Sallyannes vaccinationskort står det boxer/grand danois-blandning men vi tror att det är amstaff i henne på grund av hennes bedårande ansikte. Oavsett ras är denna tjej en ung och väldigt social hund som älskar att borra ned huvudet i dina armar. Sallyanne beskrivs som en smart hund som tycker om sällskap av människor och andra hundar. Hon älskar uppmärksamhet och att hänga med på härliga promenader.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.