Här förvandlas Alicia Vikander till Lara Croft – se första officiella bilderna

Nu är de första officiella bilderna här. Vad vi talar om? De första fotona på Alicia Vikander som Lara Croft

Johanna Lejon | Foto: IBL m.fl.  |  Publicerad 2017-03-28 11:17  |  Lästid: < 1 minuter

Som bekant är det svenska Alicia Vikander som spelar huvudrollen som hjältinnan Lara Croft i den nya Tom Raider-filmen.

Nu har filmbolaget släppt de allra första officiella fotona från filminspelningen. Vanity Fair var först med publiceringen och lyckades också få några citat från den svenska skådespelerskan.

– När jag tillfrågades att spela denna roll blev jag väldigt exalterad. Lara Croft är en ikonisk karaktär, berättar Alicia för Vanity Fair.

Hon fortsätter:

– Jag tror att folk kan identifiera sig med henne på grund av massa olika anledningar. Men för mig ser jag henne som ett föredöme för många unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen och koppla ihop det förflutna med framtiden. Hon har också en fantastisk blandning av egenskaper. Tuff, smart, sårbar och dessutom spöar hon folk. Hon är också väldigt annorlunda jämfört med de karaktärer jag tagit mig an tidigare. Det är roligt att försöka gå in i Laras huvud och utmaningen det innebär med en sådan fysisk roll. Projektet är extremt spännande.

Enligt SELF har Alicia Vikander legat i hårdträning inför rollen. I sju månader har hon, bland annat, tränat en blandning av styrketräning, boxning, MMA och klättring.

Filmen Tomb Raider regisseras av Roar Uthaug och har premiär i USA i mars 2018. I filmen syns också Dominic West, Walton Goggins och Daniel Wu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:11