Under hela februari firas högtiden Mardi Gras (utländska för fettisdagen) på alla tänkbara sätt, främst i New Orleans men även i andra delar av världen. Den 13 februari intar festligheterna Stockholm och då specifikt restaurangen Luzette, beläget mitt i Centralstationen. Ett försenat tåg kanske rentav är ett plus, med andra ord.
”På Luzette vill vi bjuda på alla delar av det franska köket, även de som sträcker sig utanför Frankrike. Matkulturen i New Orleans är starkt influerad av det franska köket, i kombination med kryddiga influenser från Karibien. Vi ger oss på rätter både från creole- och cajunköket, så många spännande smaker utlovas!”, säger Johan Wilhelmsson, kökschef på Luzette.
Några utdrag från menyn är bland annat friterade grodlår, den klassiska sydstatsrätten ”shrimps and grits” och rôtisseriegrillad bryskes med mac n cheese à la Louisiana BBQ. På drinksidan serveras bland annat en twist på Ramos Gin Fizz som är en syrlig och uppfriskande milkshake gjord på gin med smak av passionsfrukt och med anor från 1800-talets New Orleans.
Dessutom kommer orkestern Spicy Advice Ragtime Band bjuda på högenergisk jazz hela kvällen, så den som vill skippa den lite uttjatade fettisdagen och göra något annat än att hetsäta semlor har nu officiellt ett högst rimligt alternativ.