Gomorrah, Better Things och 5 andra bra serier som kommer till HBO i mars

Gomorrah, Pamela Adlon och Knightfall.

”Världens läskigaste serie”, italiensk droghandel och Mark Hamill som tempelriddare. Allt detta, och lite mer, får vi på HBO i mars.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-25 17:19  |  Lästid: 2 minuter

Medan streamingjättarnas streamingjätte, Netflix, bunkrar upp med utbud som får en att (nästan) hoppas på en längre influensaperiod är HBO något mer avhållsamma vad gäller seriepremiärer i mars. Men vad gör det det när kvalitetsserier som Better Things, Gomorrah och Billions återvänder med nya säsonger. Vi väljer våra favoriter på HBO med premiär i just mars.

1. Better Things säsong 3 | 1 mars

Pamela Adlon är tillbaka som den ensamstående trebarnsmamman Sam Fox i hyllade Better Things. Av väldokumenterade skäl är inte Louis C.K. med som manusförfattare och exekutiv producent den här säsongen – vilket gör att den tidigare Californication-stjärnan Adlon rattar Better Things själv. Gissningsvis håller serien samma komiska skärpa som tidigare säsonger. I säsong tre medverkar även Sharon Stone och Matthew Broderick och Doug Jones.

2. Channel Zero: Butcher’s Block säsong 3 | 1 mars

”Världens läskigaste serie”, som den amerikanska skräckantologiserien Channel Zero har kallats, är tillbaka med en tredje säsong. I Butcher’s Block får vi följa Alice som flyttar till en ny stad där märkliga försvinnanden, mystiska trappor och stadsbor där nånting inte stämmer samsas i handlingen. I rollerna ser vi bland andra Holland Roden, Olivia Luccardi och Rutger Hauer.

3. The Case Against Adnan Syed | 11 mars

Känns namnet Adnan Syed igen? Tänkte väl. Fallet Adnan Syed blev ett av 10-talets mest uppmärksammade brott efter att podcasten Serial tagit upp det uppseendeväckande fallet. I den fyra avsnitt långa true crime-dokumentären The Case Against Adnan Syed går filmmakarna på djupet med mordet på Hae Min Lee 1999 – och den fällande domen mot Syed. I dokumentären, som regisserats av den Oscarsnominerade Amy Berg, får vi följa fallet från den första polisutredningen och rättegången, till idag då Adnan Syed står inför en ny prövning efter att ha suttit fängslad i 18 år. Original score-bonus: Nick Cave har gjort musiken.

4. Billions säsong 4 | 18 mars

HBO har blivit något av hovleverantör för relationsdraman med fokus maktspel. Inte minst i förra årets trevligaste serieöverraskning Succession. I Billions fjärde säsong är ”alla ute efter hämnd, ingen går säker”, som HBO själva sammanfattar den nya säsongen av sin rosade dramaserie med New Yorks finansvärld som fond. Svenska stjärnan Malin Åkerman återvänder i sin roll som Lara Axelrod.

5. Knightfall säsong 2| 26 mars

Tom Cullen (Downtown Abbey) och Mark Hamill (Star Wars!) i ett medeltidsdrama med tempelriddare som ska skydda den kristna kyrkans heliga reliker. Jo, tack. Till säsong två ansluter nämnda Hamill i rollen som Talus, en ärrad krigsveteran bland tempelriddarna som lyckats överleva tio år i fångenskap i det heliga landet. Hans uppdrag tangerar hans roll i den senaste Star Wars-trilogin: att träna nya rekryter.

6. What We Do In The Shadows | 26 mars

Serien, som baserar sig på Jemaine Clements (Flight of the Conchords) och Taika Waititis film med samma namn, följer vardagen (läs: nätterna) för ett gäng vampyrer som levt tillsammans i hundratals år i Staten Island. Av trailern att döma kan vi förvänta oss en komiskt svängig serie i stil med just Jemaine Clements och Bret McKenzie Flight of the Conchords.

7. Gomorrah säsong 4 | 30 mars

I en brottsfixerad tid när det går 13 på dussinet av diverse True Crime-serier och rättegångspoddar är få verk lika råa och smutsiga som den här skildringen av Neapels undre värld. Kokainhandeln i den svårt nedgångna förorten Secondigliano får det Stockholm som Jens Lapidus Snabba Cash utspelar sig i att framstå som Bullerbyn. Efter det minst sagt omskakande slutet på den förra säsongen (ni som vet, ni vet) är vi många som otåligt väntat på att se vart handlingen tar vägen nu när den fjärde säsongen snart ser dagens ljus. Det enda vi kan vara säkra på är att också denna säsong kommer att vara, låt säga, hårdkokt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-26 10:08