För ett par dagar sedan skrev Café om den rosa barbecuesåsen som Heinz lanserar i Storbritannien, men nu är de aktuella med en trio mer aptitliga produkter. Efter att sedan många år tillverka en av våra mest populära pastasåser i form av ketchup har man nu steppat upp med såserna Sundried Cherry Tomato & Basil, Tomato & Chilli och Tomato & Mascarpone.
Heinz berättar att pastasåserna är tillverkade i Italien av 100 % naturliga ingredienser, inte innehåller något tillsatt socker och kan värmas som de är eller användas som bas i ett recept. De passar även bra för vegetarianer (två av tre såser är dessutom veganska – Sundried Cherry Tomato & Basil samt Tomato & Chilli). Med lanseringen bifogar man även ett kryddigt serveringsförslag.
SALSICCIAKÖTTBULLAR I TOMATSÅS

Ingredienser:
- 6 färska salsicciakorvar
- 1 gul lök
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk tomatsås
- Olivolja
- Salt
- Peppar
—
- Snitta upp korvarna och ta ur färsen ur korvskinnet.
- Blanda ihopa i en skål med lite olivolja.
- Forma och rulla till köttbullar.
- Bryn i en varm panna.
- Lyft köttbullarn åt sidan.
- Sänk värmen och i samma panna, fräs lök, vitlök & chili.
- Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till.
- Slå på tomatkross och låt det koka ihopa ca 10 minuter.
- Häll allt i en mixer och mixa helt slät.
- Tillsätt i pannan igen med köttbullarna & låt dem koka i såsen 15-20 minuter.
- Toppa med parmesan & persilja!