Hoppa till innehåll

Heinz lanserar fler pastasåser än ketchup

Ketchupjätten Heinz vill nu erbjuda tre andra tomatbaserade alternativ att ha till sin pasta.

För ett par dagar sedan skrev Café om den rosa barbecuesåsen som Heinz lanserar i Storbritannien, men nu är de aktuella med en trio mer aptitliga produkter. Efter att sedan många år tillverka en av våra mest populära pastasåser i form av ketchup har man nu steppat upp med såserna Sundried Cherry Tomato & Basil, Tomato & Chilli och Tomato & Mascarpone.

Heinz berättar att pastasåserna är tillverkade i Italien av 100 % naturliga ingredienser, inte innehåller något tillsatt socker och kan värmas som de är eller användas som bas i ett recept. De passar även bra för vegetarianer (två av tre såser är dessutom veganska – Sundried Cherry Tomato & Basil samt Tomato & Chilli). Med lanseringen bifogar man även ett kryddigt serveringsförslag.

SALSICCIAKÖTTBULLAR I TOMATSÅS

Ingredienser:

  • 6 färska salsicciakorvar
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk tomatsås
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

  • Snitta upp korvarna och ta ur färsen ur korvskinnet.
  • Blanda ihopa i en skål med lite olivolja.
  • Forma och rulla till köttbullar.
  • Bryn i en varm panna.
  • Lyft köttbullarn åt sidan.
  • Sänk värmen och i samma panna, fräs lök, vitlök & chili.
  • Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till.
  • Slå på tomatkross och låt det koka ihopa ca 10 minuter.
  • Häll allt i en mixer och mixa helt slät.
  • Tillsätt i pannan igen med köttbullarna & låt dem koka i såsen 15-20 minuter.
  • Toppa med parmesan & persilja!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.