Hoppa till innehåll

Hellströms är tillbaka med gotländsk glögg i begränsad upplaga

En av förra säsongens mest hyllade glögglanseringar är nu tillbaka på hyllorna. Även om Hellströms Glögg är väldigt god att dricka som den är, lär den även ligga bakom årets vintrigaste drink.

Elisabeth Hellström gjorde sig ett namn 2020 med sin unisont hyllade gin och utvidgade förra året verksamheten till att även inkludera en limiterad glögg. Hon berättar själv om satsningen:

”Min vision är att skapa en glögg med smak av Gotland som är tillverkad på ett hantverksmässigt sätt. Hela hösten plockade jag slånbär på norra Gotland och det känns jättekul att kunna använda dem i glöggen då slånbär passar väldigt bra ihop med gin och i en glögg. Det är en gotländsk glögg med smak av äpple, slånbär, svarta vinbär julkryddor och gin. En ekologisk produkt tillverkad på Gotland av mig.”

Glöggen går utmärkt att dricka både varm eller kall över en isbit, men även som komponent i en värmande drink.

HELLSTRÖM VINTER (En fluffig drink med äppelmust, Hellström glögg och Hellström Gin.)

1 dl Hellström Glögg

1 dl svensk äppelmust

2 cl Hellström Gin

Värm äppelmusten och glöggen tillsammmans och tillsätt ginen. Smaka av och se om mer socker behöver tillsättas. Häll blandningen i ett fint glas och toppa med grädde och en halv äppelskiva. Strö över lite kanel på grädden och servera.

Hellström Glögg släpps i säsongssortimentet på Systembolaget den 1 november på Systembolagets hemsida och finns i många butiker runt om i Sverige, artikelnummer 53792.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.