Annons
Annons

Henke Lundqvists sanslösa statistik – bäst i NHL gånger tre efter nattens succé

Kungen av New York heter Henrik Lundqvist. Efter nattens hållna nolla är han bäst i NHL i inte mindre än tre kategorier.

Olle Arnell

Henrik Lundqvist NY Rangers

Henrik Lundqvist har under en längre tid spelat sitt livs hockey. Trots att den svenska målvakten ännu inte har någon Stanley Cup-vinst är han redan en av New York Rangers största målvakter genom tiderna och kanske den starkast lysande stjärnan i laget sett över de senaste säsongerna.

Annons

Vi har tappat räkningen på hur många gånger man fått se klipp från NHL med den sanslösa räddningen efter den andra av Kung Henrik av New York.

Gilla Cafe.se på Facebook

Henrik har inlett den här säsongen strålande och i nattens match mot Nashville höll han sin andra nolla för säsongen genom att mota 31 skott.

– Vår målvakt var helt otrolig igen. Det har blivit en trend att han är bäst i laget varje natt, säger forward-stjärnan Rick Nash, till nhl.com.

New York Rangers sköt endast 19 skott under 60 minuter, men Nashvilles målvakt mäktade bara med att mota 16 av dem. Henrik blev därmed återigen en av matchhjältarna och höll sin andra nolla för säsongen.

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 10.20.56

Henke är nu bäst i NHL i följande kategorier denna säsong:

  • Bäst räddningsprocent i NHL.
  • Minst antal insläppta mål per match.
  • Flest antal segrar.

Rangers vann matchen med 3-0 och Henke uttalade sig, som så många gånger förr, samlat och ödmjukt.

– Det var utmanande men kul, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Här kan du se höjdpunkter från nattens match:

Annons

Dela (129)
TweetaLaddar