Elias Pettersson pryder omslaget till NHL 20 – här är de hetaste nyheterna

Elias Pettersson på omslaget av NHL 20

Årets rookie i NHL, Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, kan nu även titulera sig tv-spelsomslagsman.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-08-07 13:51  |  Lästid: 2 minuter

Elias Petterssons framfart under sin debutsäsong i NHL resulterade i starka 66 poäng på 71 matcher. Mycket imponerande för en nykomling i världens tuffaste hockeyliga. Så imponerande att den unge Vancouver Canucks-svensken tilldelades det prestigefyllda priset som årets nykomling – Calder Memorial Trophy. Ett pris som tidigare bland annat delats ut till prominenta svenskstjärnor som Gabriel Landeskog, Peter Forsberg och Daniel Alfredsson.

Nu får superlöftet från Ånge, med det känsliga handledsskottet, äran att pryda omslaget till den svenska utgåvan av EA Sports populära spelserie.

Elias Petterssons framfart i NHL har inte gått EA Sports obemärkt förbi. Nu pryder 20-åringen omslaget till NHL 20 som släpps om en dryg månad.

– Som ett stort fan av EA Sports NHL så känns det väldigt kul för mig att synas på framsidan av NHL 20. Att spela hockey i NHL är en dröm som uppfyllts och det är en stor ära att få denna utmärkelse redan efter min första säsong, säger Elias Pettersson i ett pressmeddelande.

Om du inte klarar av att vänta tills världens största sportspel Fifa 20 släpps 27 september kan alltid lika underhållande NHL-spelen fungera som ett fullgott tidsfördriv. Här är de främsta nyheterna i NHL 20, som släpps 13 september:

Utvecklad spelkänsla

Real player motion fortsätter att utveckla spelet med Signature Shots – nya skottanimationer som efterliknar de mest igenkännliga skottstilarna för de största NHL-stjärnorna. De nya skottanimationerna tillåter vassare anfall, där real player motion-tekniken förser passningar och plock av pucken med ett snabbare och mer flytande spel på isen för bättre NHL-realism. Samtidigt som skotten blir mer verkliga tillkommer en uppdatering av målvakternas AI för bättre analys av anfallssituationer som låter en avläsa utvecklingen av hotnivån i målzonen.

Nytt tävlingsläge

I årets upplaga av NHL introduceras ett helt nytt tävlingsläge: Eliminator. Tävlingsläget har hämtat inspiration från battle royale-genren och är ett nytt spelsätt i NHl Ones och NHL Threes som ställer upp till 81 spelare mot varandra i en överlevnadsturnering. Du kan tävla ensam i Ones Eliminator eller samla dina kompisar i Threes Eliminator och försöka att vinna tre utslagsomgångar i följd mot allt svårare motstånd.

Ny sändningsinramning

En omgjord sändningsinramning ger nya kommentarer och analyser. Lägg därtill nya poängtavlor, inforutor och grafiska inslag som sätter fokus på de största höjdpunkterna under matcherna.

World of Chel fortsätter växa

World of Chel har utökats med Chel-utmaningar – veckobaserade evenemang i alla spellägen som låser upp unika anpassningar, karaktärs-XP med mera. Anpassningsalternativen, som introducerades i NHL 19, har vuxit till över 2 000 unika alternativ. I nya NHL kommer du kunna ge utlopp för din kreativitet och visa upp din spelstil med utrustning och kläder från hockeyns största märken. Fyra nya utomhusmiljöer tar spelet till nya sjöar ute i naturen och välkända landmärken inspirerade av klassiska platser.

NHL 20 släpps i butik 13 september till Playstation 4 och Xbox One.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-08-07 14:02