Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Henrik Lundqvists fina brev till sitt 8-åriga jag: ”Allt du behöver är en mustasch”

Henrik Lundqvist har skrivit ett brev till sitt åttaårige jag. Ett brev där han berättar om kärleken till brodern Joel Lundqvist och om vikten av en bra mustasch.

Jakob Adolfsson

lundqvist

”Käre åttaårige Henrik, i morgon kommer ditt liv ta ny riktning.”

Så börjar Rangers-stjärnan Henrik Lundqvist, 34, brevet han skrivit till sitt yngre jag i amerikanska The Players Tribune. Lundqvist är i dag en av Sveriges absolut största stjärnor i NHL. Brevet är en tillbakablick till tiden innan han blev proffs där han öppenhjärtigt berättar att han aldrig vågade räcka upp handen när tränaren frågade vem som ville stå i mål. Hur storebrosan Joel hade ryckt tag i hans arm och räckt upp den åt honom.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

”Och, det var allt.”

Enligt Lundqvist var det dagen han blev – och också förblev målvakt. Och hur han blev välkomnad in i ett liv av smärta och misär av tränaren.

Men för att ta sig genom smärtan, för att orka kämpa. Då behövs det en sak.

En mustasch.

”Allt jag behöver är en mustasch, kommer du tro”, skriver Lundqvist till sig själv i brevet.

Som barn trodde Henrik Lundqvist att allt man behövde för att lyckas i ishockey var en mustasch. Precis som idolen Pekka Lindmark.

Som barn trodde Henrik Lundqvist att allt man behövde för att lyckas med ishockey var en mustasch. Precis som idolen Pekka Lindmark.

Brevet i sin helhet är en varm historia om två bröder som upptäckte hockeyn tillsammans och blev proffs tillsammans. Ett brev om hur amatörträningen på isen hemma i Åre när de var barn plötslig byttes mot isen på Madison Square Garden.

”Ditt liv kommer att ta dig till många intressanta platser, och många stora scener. Men det har ingen betydelse om du går ut på en frusen sjö i Åre för att kämpa mot Joel, eller går ut på isen på Madison Square Garden inför 18 000 människor. Det är fortfarande samma spel.”

Brevet i sin helhet kan du läsa här

Annons

Dela (22)
Tweeta

Annons


Laddar