Annons

Henrik Lundqvist utsedd till en av världens bäst klädda

Den svenska NHL-målvakten slår en rad stora namn på listan över världens bäst klädda idrottsutövare.

Olle Arnell
Foto: All Over Press
Henrik Lundqvist utsedd till en av världens bäst klädda

Sports Illustrated har utsett världens bäst klädda idrottsutövare. En jury bestående av stylister, stilexperter, modeller och journalister har enats om en lista på de 50 bäst klädda personerna inom sportvärlden – och det är svenskt i det allra översta toppskiktet.

Annons

Endast slagen av Victor Cruz, Russell Westbrook, LeBron James och Serena Williams hamnar Henrik Lundqvist på femte plats!

bast-kladda-henrik-lundqvist

Den svenska målvaktsgiganten i New York Rangers har tidigare blivit hyllad för sin stil och ses som en stilförebild av många och nu får han alltså en framskjuten placering på den prestigefyllda listan. Lundqvist slår bland andra David Beckham, Cristiano Ronaldo, Roger Federer och Lindsey Vonn.

Gilla Cafe.se på Facebook

Välförtjänt och förstås väldigt roligt för Henke!

I en intervju med NHL.com har Henke tidigare uttalat sig så här om sitt modeintresse:

– Det är lite en fråga om respekt att vara snyggt klädd. När jag spelar i New York Rangers så representerar jag klubben, och när jag spelar för Sverige så representerar jag mitt land. Då skall man också representera på ett snyggt sätt. Jag har alltid haft ett intresse för mode och snygga kläder.

henrik-lundqvist-snyggt-kladd

Nedan kan du läsa Sports Illustrateds motivering – och här kan du se hela listan!

”Han är känd för sitt lugn och sin trygga utstrålning vid målburen, och Lundqvist klär sig med exakt den precision man förväntar sig av en svensk idrottare känd för sin koordination. 34-åringen är en av idrottens klassiskt bäst klädda vilket resulterat i samarbeten med märken som Salvatore Ferragamo. Han har också tagit fram en egen kollektion med svenska underklädesmärket Bread & Boxers. Lundqvist är inte nödvändigtvis trendkänslig utan håller sig till den klassiska gentlemanna-looken med mörka kostymer och välskurna snitt”.

henrik-lundqvist-bast-kladd

Annons

Dela (291)
Tweeta

Annons


Laddar