Hoppa till innehåll

Hermès nya doft H24 är inspirerad mode

Det är något speciellt att besöka en Hermès-visning under herrmodeveckan i Paris. Inramningen är alltid elegant men oftast enkel och extremt lågmäld i jämförelse med till exempel Louis Vuitton eller Dior. Kläderna får tala sitt eget språk. Alla vet ändå att materialet och hantverket är exceptionellt.Hermès-parfymören Christine Nagel har inspirerats av husets modekollektion när hon … Continued

Det är något speciellt att besöka en Hermès-visning under herrmodeveckan i Paris. Inramningen är alltid elegant men oftast enkel och extremt lågmäld i jämförelse med till exempel Louis Vuitton eller Dior. Kläderna får tala sitt eget språk. Alla vet ändå att materialet och hantverket är exceptionellt.
Hermès-parfymören Christine Nagel har inspirerats av husets modekollektion när hon skapat H24, den första herrdoften sedan Terre d’Hermès släpptes för 15 år sedan.
H24, som presenterades nu i vår, har ingredienser som ”salvia, elektrisk narcissus, uppfriskande palisander och en varm, metallisk sclarene” men det är tyger från kläder som skapat den moderna doften.

”Jag har alltid varit fascinerad av Véronique Nichanians arbete med Hermès klädkollektioner. När jag sitter på visningarna kan jag känna texturen med mina ögon. Det är väldigt speciellt”, förklarar Christine Nagel när vi pratar på zoom.
Hon befinner sig i Hermès-studion, en stor grågrön glasbyggnad i Pantin, en förort utanför nordöstra Paris. En våning nedanför arbetar Véronique Nichanian, kreativ chef för herrkollektionen.
Nagel pratar entusiastiskt om de eleganta herrkläderna som Nichanian designar:
”Jag älskar hur hon blandar två helt olika material, till exempel läder och kashmir, helt sömlöst. De smälter in i varandra. Det är som magi. Jag älskar att göra det också i parfymtillverkning, att sätta ihop ingredienser med olika strukturer.”

Hon fortsätter:
”Véronique förklarade en gång för mig att hon hade vävt högteknologiska fibrer på en gammal japansk vävstol. Och det här är paralleller som jag delar. Jag älskar att arbeta med både tekniska och traditionella material.”
Namnet H24 refererar till Hermès historiska flaggskeppsbutik vid 24, rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris som öppnade 1880 och fortfarande finns kvar. Doften beskriver Christine Nagel som ”frisk och sofistikerad” och ”livlig och sensuell”.
Hon säger:
”När du applicerar H24 första gången kan den uppfattas som fräsch och sportig men efter en stund på huden öppnar den upp sig och blir mer varm och varaktig. Jag har försökt att kombinera Hermès rika parfymtradition med en modern maskulin känsla”.
Precis som Véronique Nichanian ofta använder accentfärger, till exempel stark gul, i sina kollektioner har Nagel ett knep för att få H24 att sticka ut.
”Narcissus. En blomma från amaryllis-familjen som ger en extra gnista och fångar ditt minne. Parfym måste väcka känslor!”

Hermès H24.

Hermès sommaren 2021.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.