Hermès och Saint Laurent när Totême-grundaren väljer sina favoriter

Totême-grundaren och art directorn Karl Lindman väljer sina favoriter.

Redaktionen  |  Publicerad 2016-07-05 15:16  |  Lästid: 3 minuter
John_Scarisbrick
Foto: John Scarisbrick

Karl Lindman har grundat klädmärket Totême tillsammans med frun Elin Kling. För Café handplockar Karl sina favoriter bland städer, designers, barer och plagg.

sl

Saint Laurents Army Field Jacket: Ett plagg som funkar i alla lägen.

The-Diving-Bell-and-the-Butterfly-DI

The Diving Bell and The Butterfly: Julian Schnabels filmatisering av Jean-Dominique Baubys memoarer, om att drabbas av stroke, är väldigt stark, vacker och inspirerande. 

9d7b51527f3d22e478b40bafc168a7ed
New-Rolex-Sea-Dweller-4000

Totêmes beach towel och Rolex Sea-Dweller: Sommarens bästa accessoarer.

s910026-main-zoom

Hermès Un Jardin en Méditerranée: Min frus favoritdoft som får mig att tänka på semester och varma, avslappnade sommarkvällar utan stress och bekymmer.

brasilia009

Brasilia: Jag åker gärna till Brasilia där arkitekten Oscar Niemeyer mer eller mindre fick fria händer att skapa Brasiliens nya huvudstad i slutet på 1950-talet. Niemeyers arkitektur med sina monumentala, abstrakta former är en konstant inspirationskälla för mig.

ontheroad

Jack Kerouac: On The Road: Den boken har bidragit till att min romantiska bild av USA fortfarande lever kvar än i dag.

Steven_Parrino

Steven Parrino: Misshaped paintings: En Monochrome Painting av Steven Parrino ligger högt på önskelistan. Parrino var en amerikansk konstnär som dog relativt okänd i en motorcykelolycka i New York 2005 för att sedan växa i populäritet efter sin död. 

bar

The Four Seasons bar (New York): Drinkar i baren på The Four Seasons följt av middag på Ralph Laurens Polo Bar är ett bra upplägg. The Four Seasons, icke att förväxla med hotellet, ligger i berömda Segram Building på 52nd & Park, och den fantastiska baren är designad av Philip Johnson.

hedi-slimane

Hedi Slimane: Har en tydlighet och ett konsekvent formspråk som jag uppskattar i en tid då det annars är svårt att hänga med i svängarna när det kommer till trender och nya uttryck.

missouri

Beyond the Missouri Sky: Musiken för mig: Pat Methenys vackra album varvat med mer trallvänliga barnsånger för min tio månader gamla dotter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 14:14