Hoppa till innehåll

10 hetaste nyheterna på Netflix i januari

Nytt på Netflix i januari 2020

Danskt i huvudrollen när ”Sherlock”-skaparna tar sig an Dracula, en norsk storsatsning med fler ”Skam”-bekanta skådisar i serien ”Ragnarök” och dessutom är hyllade ”Sex Education” tillbaka med ny säsong. Här är de mest spännande nyheterna på Netflix i januari nästa år.

En vecka kvar, sen vankas det äntligen välförtjänt jul- och nyårsledighet för de flesta. Det är sen gammalt att den lediga slappartiden under mellandagarna bäst fördrivs genom att ta dig an de där tv-serierna du inte hunnit med under året. Om du inte vet vad du ska titta på finns ett gäng förslag att välja bland här när Café rankar årets bästa tv-serier.

Tack och lov fortsätter de slappa, lediga, dagarna efter nyår. Perfekt då att streamingjättarnas streamingjätte Netflix skickar ut två av de mest intressanta nyheterna i Messiah och Dracula strax efter årsskiftet.

Café plockar i vanlig ordning ut 10 streaming-russin bland januaris månads nyheter på Netflix.

SERIER


1. Messiah | 1 januari

När CIA-officeren Eva Geller (Michelle Monaghan) får tag på hemlig information om en man som blivit internationellt känd för att utföra ”mirakel” och som dessutom hävdar att han är Jesus (Mehdi Dehbi) börjar hon en utredning om hans ursprung.

2. Dracula | 4 januari

https://www.youtube.com/watch?v=c_DU1H8gD34

Hur känns en samproduktion mellan BBC och Netflix signerad Sherlock-skaparna Steven Moffats och Mark Gatiss med Claes Bang (The Square, Bron) i huvudrollen som Greve Dracula att inleda det nya året med? Svaret du söker är ”förväntansfullt”. Moffats och Gatiss tar sig an Bram Stokers klassiska roman från 1897 i en miniserie över tre avsnitt, lex Sherlock. Får vi önska oss en tonträff i stil med Francis Ford Coppolas Bram Stokers Dracula (1992) med den elegante Gary Oldman som Transsylvaniens mest blodgiriga resident tar vi det gärna.

3. Sex Education, säsong 2 | 17 januari

Den första säsongen av den brittiska dramakomediserien Sex Education, som handlar om en grupp unga människor som försöker navigera genom sex och relationer, landade god kritik och stor uppmärksamhet. I säsong två återvänder första säsongens huvudkaraktärer, däribland Gillian Andersons sexterapeut Dr. Jean F. Milburn och hennes son Otis (Asa Butterfield).

4. Hip-Hop Evolution, säsong 4 | 17 januari

Säsong 4 fortsätter att följa hip-hopens utveckling i USA och berättar historierna som formade dess historia och kultur. Än har Netflix inte släppt någon konkret info om vilka som dyker upp i säsong fyra. Men om man får hoppas, och det får man, lägger vi in en önskan om Kanye West.

5. Ragnarök | 31 januari

https://www.youtube.com/watch?v=nLmQEH3cNQ8

Skam-bekantingarna David Stakston och Herman Tømmeraas gör två av huvudrollerna i Netflix norska original-storsatsning Ragnarok. Handlingen då? Netflix själv har sagt att serien utspelar sig på den norska landsbygden i den fiktiva staden Edda – och är en modern tappning av nordisk mytologi i gymnasiemiljö. Låter absolut som att det kan ha nåt.

FILMER


6. Jurassic World: Fallen Kingdom | 22 januari

Att Netflix tar in den senaste Jurassic World-filmen känns logiskt med tanke på att den animerade spinoff-serien Jurassic World: Camp Cretaceous kommer på Netflix under 2020. Forskaren Owen Grady (Chris Pratt) och affärskvinnan Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) tävlar om att rädda en ö full av dinosaurier från ett vulkanutbrott. Även med Jurassic Park/World-veteranen Jeff Goldblum.

7. Fury | 23 januari

Brad Pitt, Shia LaBeouf och Michael Peña bland flera namnkunniga skådisar spelar ett amerikansk pansarvagnsförband i Nazityskland under slutet av andra världskriget.

8. Uncut Gems | 31 januari

Howard Ratner (Adam Sandler), en juvelerare i New Yorks diamantdistrikt, får en oslipad opal som han planerar att auktionera ut för att täcka sina spelskulder. Basketspelaren Kevin Garnett(!) intresserar sig för juvelen och sen är stöket igång. Även med artisten The Weeknd som spelar sig själv.

DOKUMENTÄRER


9. Cheer | 8 januari

Gänget bakom briljanta amerikansk-fotboll-i-skolan-dokumentärserien Last Chance U är tillbaka med en ny dokumentärserie om en grupp cheerleaders på college som tävlar. I Cheer får tittaren följa Navarro College cheerleaders när de möter ”skador, personliga motgångar och triumfer på vägen till den sista tävlingen vid det nationella mästerskapet”.

10. A Night on Earth | 29 januari

”Upplev nattens förunderliga värld på ett helt nytt sätt”, beskriver Netflix själva dokumentärserien som producerats av personerna bakom Planet Earth II, Life och Blue Planet.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.