Hoppa till innehåll

Highland Parks eldiga nyhet bland det bästa just nu

Bilden är borttagen

Nu släpps ett riktigt bra gäng småpartinyheter på Systembolaget. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har testat allt och valt ut sina favoriter.

MOUSSERANDE

Bilden är borttagen
Béatrix de Gimbres Premier Cru 2008 (nr 99168, 442). Fantastisk årgång och stort vin. Röda äpplen, nougat, brioche och lite söta smultron. Härligt – och väldigt prisvärt.

VITT

Bilden är borttagen
Ried Klaus Riesling Federspiel (nr 99134, 120 kr, 375 ml).
Knivskarp syra, massor av grapefrukt, päron och mineralitet. Läskande och väldigt fräscht.

Bilden är borttagen
Királyudvar Tokaji Furmint Sec 2011
(nr 90044, 249 kr). Torrt vin på den ungerska druvan furmint som för tankarna till vit bourgogne. Nötter, gula äpplen, mogen lime och en lätt ton av brynt smör. Gott och kul!

Bilden är borttagen
Sancerre Les Anges Lots 2014
(nr 92325, 237 kr). Superkrispigt och vårfriskt med rejäla doser syrliga gröna äpplen, krusbär, nässlor, flintaliknande mineral och citron. Ultimat som aperitif, eller som sällskap till färska skaldjur.

RÖTT
Bilden är borttagen
Vacqueyras Garrigues Montirius 2015 (nr 95356, 180 kr). Stort, fullmatat och kaxigt. Fin bärighet men också massor av svartpepparkrydda, lagerblad och torkade örter.

Bilden är borttagen
Uvaggio Proprietà Sperino 2013
(nr 99330, 200 kr). Kul och annorlunda vin med nebbiolo som bas, blandat med vespolina och croatina. Saftiga röda bär, vitpeppar, färska örter och ett stänk kanel. Lysande till helgens hemlagade bolognese.

Bilden är borttagen
Hermitage Rouge E Guigal 2012
(nr 92109, 420 kr). För den som har råd är det här en riktig jäkla höjdare. Doft och smak bjuder på charkbricka, svartpeppar, björnbär och lavendel. Njutning från första till sista sekund.

WHISKY
Bilden är borttagen

Highland Park Fire Edition 15 Years (nr 40048, 1 999 kr). Dyr – men bra. Smörkola, nougat, vanilj, nötter och lätt rökton i doften. I smaken schysst kryddighet toppad med honung och fräscha nyanser av torkade apelsinskal. Eftersmaken är grymt välbalanserad och hänger kvar i evigheter.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.