7 billiga knep som höjer värdet på din bostad

Funderar du på att sälja din bostad? Då vill du så klart gärna få ut så mycket pengar som möjligt – gärna genom att göra av med så lite pengar som möjligt.

Sara Ångström Burling | Foto: Shutterstock  |  Publicerad 2016-02-02 14:44  |  Lästid: 3 minuter
renovering_badrum_beslag

Det är den amerikanska mäklarsajten Trulia som har tagit fram en lista på förhållandevis billiga och enkla knep som gör din bostad mer attraktiv i potentiella köpares ögon. Här är våra 7 favoritknep från listan, som kan höja värdet på din bostad utan att du behöver spendera en förmögenhet.

1. Byt ut handtag och beslag

Det är detaljerna som gör det! Beslag och handtag på lådor och skåp är oerhört viktiga för helhetsintrycket i ett rum. Så om du inte har råd att byta ut alla köksluckor till exempel kanske du åtminstone kan byta ut handtagen? Se även över detaljer som kranar i köket och badrummet – en snyggt designad kran dra blickarna till sig och kan lyfta inredningen på nolltid.

beslag_koksskap
Beslag T-bar från Buster+Punch.

2. Byt ut toaletten

Har du en gammal, sprucken eller helt enkelt omodern toalett som vägrar skina hur mycket du än skrubbar den? Lika mycket som en ofräsch toalett sänker helhetsintrycket i badrummet kan en ny och toalettstol höja det. Så om du inte har råd att renovera hela badrummet, kanske du i alla fall har möjlighet att lägga en slant på en ny toalett.

klinkergolv_badrum

3. Lägg ett klinkergolv

Förutom att det är väldigt snyggt är det lätt att hålla rent, vilket gör klinkergolv till det perfekta underlaget i kök och badrum – rum som kan vara avgörande när en potentiell köpare överväger att slå till, enligt Trulia. Och har du ett litet kök eller badrum behöver det inte kosta många kronor att lägga in ett klinkergolv.

4. Måla om badkaret

Ett ofräscht badkar sänder precis samma negativa signaler som en ofräsch toalett. Men att sätta in ett nytt badkar blir både dyrt och tungt så varför inte satsa på att helt enkelt måla om det befintliga? Oavsett om du tar in proffs som gör det eller gör arbetet själv har du åstadkommit en stor förändring för en billig penning.

5. Byt ut persiennerna

Fönster är vitala för känslan i ett rum och att pryda dem med gamla omoderna aluminiumpersienner kan sänka helhetsintrycket rejält. Om dina fönster har standardmått är det enkelt att köpa snygga persienner i till exempel trä.

6. Byt ut ytterdörren

Because first impressions last. Ge hemmet ett riktigt ansiktslyft genom att byta ut och/eller måla om ytterdörren.

7. Piffa till gången till huset

Bor du i en villa måste du göra ett gott första intryck redan innan de potentiella köparna kommer fram till ytterdörren och då är en snygg gångväg fram till huset ett av de bästa sätten att få gäster och eventuella köpare att känna sig välkomna.

Mer läsning!

Hyr ut sin lägenhet som ”ultimata Netflix and chill-rummet”

30-årige klockmiljonären köpte Sveriges dyraste lägenhet

9 feta lägenheter – för samma pris som en etta i Stockholm

Den här artikeln publicerades ursprungligen på ElleDecoration.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 22:57