Hoppa till innehåll

Kaxigt kontor – så inreder du snyggast i höst

Tom Cehlin Magnusson

Inspireras av lyxiga, bohemiska och utflippade kontorsmiljöer när du ska möblera om inför hösten. Café guidar dig till höstens snyggaste inredning.

1. Högtalare från Ikea och Sonos

Högtalare från Ikea och Sonos

En hybrid du inte visste att du behövde. Den snygga högtalaren fungerar inte bara som ljudkälla – utan även ljuskälla. Kollektionen kan anslutas till ett befintligt Sonos-system och ska vara ljuv musik för både öron och ögon, enligt utsago.

Pris från 999 kr. 

2. Matta från Layered

 Matta från Layered

De senaste åren har svenskarnas kala trägolv bytts ut mot mattor i jute, rya – egentligen exakt allt som inte är ljust och fräscht. Färgsprakande blir det när svenska mattföretaget Layered samarbetar med danska floristkonstnären Poppykalas och gör mattor som får ditt vardagsrum att se ut som ett The Zombies-omslag.

Pris: 10 900 kr. 

3. Stol från Montana

Stol från Montana

En designklassiker av danske Verner Panton, absolut. Att stolen utvecklades för Varna i Århus, en syratripp till 70-talsrestaurang, är också ett plus. Men den verkliga ”uspen” när Montana åter­lanserar Pantonova-stolarna är att du nu kan sitta på stolarna från Bond-klassikern Älskade spion från 1977. 

Pris vid förfrågan. 

4. Pall från Artek

Pall från Artek

För att fira hundra år av diplomatiska förbindelser mellan Japan och Finland fick den japanske konstnären Jo Nagasaka hälla färg över Alvar Aaltos klassiska pall Stool 60 – ett resultat som är mer Tame Impala än finsk tango. Ett föredömligt psykedeliskt sätt att fira födelsedag på.

Ännu ej prissatt. 

5. Bord från Hem

Bord från Hem

Brittiske Max Lamb har sedan tidigare bland annat gjort butiksinredningar åt Acne Studios i New York, nu gör han för Hem ett tre meter långt bord i douglasgran gjort för att kunna dansa på. Om det låter väl uppsluppet för ditt vardagsrum (eller, eh, dyrt) så är Lambs snygga pallar en storsäljande favorit hos det svenska företaget.

Pris: 50 000 kr/2 445 kr. 

6. Bordslampa från Gubi

Bordslampa från Gubi

1938 ritade finske formgivaren Paavo Tynell en bordslampa inspirerad av snäckskal med den krusade ovansidan i mässing och en glödlampa som tittar fram under skärmen likt en pärla. En lyxig och lekfull bordslampa för finsmakaren.

Pris: 4 545 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.