Hugo Boss hyllar Michael Jacksons 60-årsdag med utställning och t-shirts

Tillsammans med National Portrait Gallery i London arrangerar Hugo Boss en utställning i London för att uppmärksamma att Michael Jackson skulle ha fyllt 60 år den 29 augusti 2018.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-08-08 14:15  |  Lästid: 2 minuter

Utställningen Michael Jackson: On the Wall på National Portrait Gallery i London öppnade under sommaren och medarrangör är det exklusiva klädmärket Hugo Boss.

Utställningen består av verk från mer än 40 olika konstnärer både från publika och privata samlare runt om i världen, men även helt nya verk som gjorts enbart för den här utställningen. Några av konstnärerna som finns med i utställningen är Andy Warhol, David LaChapelle, Paul McCarthy och Rita Ackerman.

Hugo Boss hyllar Michael Jackson med utställning i London

Jamie Campbell Bower. Men framför allt – i bakgrunden – ett av verken som ställs ut i London.

Klädmärket har även tagit fram en limiterad kollektion som innefattar den legendariska vita Boss-kostym som Michael Jackson bar på omslaget av Thriller-albumet.

Albumomslaget till Michael Jacksons skiva Thriller

Under fotograferingen av albumomslaget var Jackson inte nöjd med någon av stylistens outfits och sa till fotografen att han ville ha den kostymen som han bar. Och så fick det bli.

”Kollektionen hyllar artisten som pop legend, och unik stilikon” skriver de i ett pressmeddelande.

Hugo Boss-kostymen Michael Jackson bar på omslaget till skivan Thriller

Förutom kostymen har de även tagit fram tre unisex-t-shirts som alla refererar till olika epoker i Michael Jacksons liv.

T-shirt med Michael Jackson-tryck: King of pop T-shirt med Michael Jackson-tryck: albumet Thriller T-shirt med Michael Jackson-tryck: Hugo Boss och silhuett av artisten

De fyra plaggen finns till försäljning från och med den 29 augusti som var Jacksons födelsedag, både online och i utvalda Boss-butiker runt om i världen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-29 16:16