Hoppa till innehåll

Hurra! Nu finns Pilsner Urquell som kortburk

Pilsner Urquell

Är det här veckans bästa ölnyhet?

Det kanske inte är ”Lägg ut, LÄGG UT!”-läge på den här nyheten, men för oss som uppskattar den ljusa tjeckiska lagerölen Pilsner Urquell är det en ytterst välkommen nyhet att långburks-Urquell nu kompletteras med ett 33 centiliterssyskon.

Foto: Pilsner Urquell

Kortburken finns att köpa på Systembolaget nu och kostar 13,90 kr per burk. I samband med lanseringen passar Pilsner Urquell på att tipsa om hur du bäst häller upp en öl vid servering.

”Konsten att servera öl är lika viktig som själva bryggprocessen, och därför utbildar vi ’tapsters’ som blir experter på området i våra barer. Vi vill såklart att alla ölentusiaster ska kunna njuta av en perfekt upphälld öl, vare sig man är hemma eller ute på lokal. Därför delar vi gärna med oss av vår expertis så att var och en kan bli sin egen ’home-tapster’”, säger Ida Schramme, Marketing Manager Nordics på Pilsner Urquell.

Så serverar du en öl till perfektion – i fyra enkla steg:

  1. Använd ett kallt, rent och blött glas. Precis som med fatöl är det viktigt att börja med ett kallt, rent och blött glas som har sköljts.
  2. Håll glaset i en 45 graders vinkel med burken horisontellt, häll ner längs sidan för att
    skydda den perfekt balanserade smaken.
  3. Lägg till skumkronan. När burken är halvtom, räta upp glaset och häll i ölen i mitten. Öka gradvis avståndet
    mellan burken och glaset för att frigöra ölets aromer och skapa en tät skumkrona.
  4. Njut av den perfekta upphällningen. Häll återstående öl i glaset, kontrollera flödet för att skapa en skumkrona, som ska vara 35 mm. Nu har du den perfekta balansen mellan sötma och bitterhet.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.