Den här Lamborghinin är den senaste i raden av mäktiga hyllningar av Kobe Bryant

Kobe Bryant och en lila Lamborghini bil.

Joe Carbonaras, ja så heter han, Kobe-hyllning slår det mesta i materiell väg hittills.

Jonas Fiskáare | Foto: Twitter & Getty  |  Publicerad 2020-02-18 16:21  |  Lästid: 2 minuter

Det har nu gått drygt tre veckor sedan basketlegenden Kobe Bryant tragiskt omkom i en helikopterolycka tillsammans med åtta andra personer, däribland sin dotter Gianna. Hans bortgång har varit föremål för otaliga hyllningar världen över och det är många kända ansikten som uttryckt sina kondoleanser för den omåttligt populäre basketikonen.

I helgen som gick var det dags för NBA:s årliga All Star-jippo i Chicago, vilket såklart föranleddes av en rad mäktiga hyllningar av Kobe (mer om det senare i artikeln). Men den stora snackisen i efterdyningarna av All Star-helgen står en minst sagt uppseendeväckande Lamborghini för.

Ägaren till vrålåket är en man vid namn Joe Carbonara (ett namn man minsann inte skojar bort) som gått in hårt för hyllningen av sin stora idol. Förkrossad över Kobes död tog han beslutet att lämna in sin silverfärgade Lamborghini till studion X-treme Graphics i Chicago för att ge bilen en total make over. Och uppdraget togs sannerligen på fullaste allavar av butiksägaren Steve Zielinskis – han ägnade två hela dagar åt att måla om bilen i en lila-guldfärgad skrud i sann Lakers anda. Bilen som nu fått namnet Kobe24Lambo, har efter den gångna helgen uppmärksammats stort i hela USA.

Nu avslöjar Carbonara sina planer på att sälja bilen vidare – med en prislapp som motsvarar ca 1,7 miljoner svenska kronor. Men fram tills affärens signerats påpekar han att det inte alls är otänkbart att den kan komma att synas i musikvideor eller i andra liknande sammanhang – förfrågningarna har nämligen fullkomligt haglat in.

View this post on Instagram

#kobe24lambo

A post shared by Kobe24Lambo (@kobe24lambo) on

Som tidigare nämnt har hyllningarna av Kobe Bryant efter dödsolyckan strömmat in på sociala medier och andra plattformar. Här är fem av de mäktigaste hyllningarna av basketlegend som för evigt skrivit in sig i historieböckerna.

1 . Dr. Dres videohyllning

Lagom till All Star-matchen som gick av stapeln i helgen släppte musikproducenten en egenproducerad låt till den här förtjänstfullt snyggt redigerade videon om legendarens karriär från början till slut.

2. Jennifer Hudsons avskedssång

Innan uppkastet gått för All Star-matchen i söndags framträdde den Oscarsbelönte sångerskan och skådespelerskan med en känslosam version av Donny Hathaways For All We Know. Gåshud?

3. Lebrons Instagram-inlägg

Tillsammans med Kobe Bryant och Michael Jordan är Lebron tveklöst den största basketstjärnan USA fått fram och hans kärlek till den framlidne vännen går knappast att ta miste på i ovan Instagram-inlägg, där han förkrossad beskriver sina känslor kring dödsbeskedet.

4. Barack Obamas tweet

När ex-presidenten talar har vi en tendens att lyssna (oftast av helt andra anledningar än när hans efterträdare på posten öppnar munnen). Obama, som är en erkänt stor basketentusiast ger här uttryck för sin bestörtning kring dödskraschen och sänder samtidigt sina kondoleanser till de närmast anhöriga.

5. Shaqs twittrande

Den enorme (bokstavligt talat) Shaquille O'Neal spelade flera säsonger för LA Lakers och vann tillsammans med ”Black Mamba” NBA-titeln. Sedan olyckan som förolyckade den nära vännen har Shaq flertalet gånger twittrat om saknaden efter Kobe.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-18 16:22