Hoppa till innehåll

Ikea släpper blå kollektion för att hjälpa kvinnor i utsatta samhällen

Mikaela Råberg

Utöver vårens och sommarens nyheter är Ikea nu aktuella med en ny tillfällig kollektion – med vackra och trendiga toner i blått.

Tillsammans med en grupp sociala entreprenörer i Indien har Ikea tagit fram kollektionen Innehållsrik. Tanken bakom projektet är att stärka kvinnor genom hantverk och samarbetet med Ikea ger människor i utsatta samhällen möjlighet till försörjning.

Innehållsrik är Ikeas sjunde tillfälliga kollektion i projektet och är formgiven av produktutvecklaren Stina Engler och designern Sarah Fager, tillsammans med kvinnliga hantverkare från företagen Rangsutra och Industree. Kollektionen tar avstamp i ett strandtema och vackra naturmaterial och blå toner genomsyrar hela Innehållsrik.

– Vi hade redan bestämt att Innehållsrik skulle få strandtema med blå toner och naturmaterial, men det var först när vi reste till New Delhi som kollektionen fick liv, berättar Stina Engler.

Resultatet landade i en kollektion som hyllar det handgjorda och vi ser bland annat korgar av bananfiber, handvävda och handbroderade filtar, handdukar och kuddfodral i den trendiga och ständigt aktuella färgen.

Innehållsrik kommer säljas i begränsad upplaga och släpps i butik den 16 mars 2018.

Foto: Ikea

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.