Hoppa till innehåll

IKEA släpper kollektion med Swedish House Mafia – se bilderna här

Swedish House Mafia och deras samarbetskollektion med IKEA

IKEA visar upp bord för musikproduktion, fåtölj och skivspelare från den kommande kollektionen OBEGRÄNSAD som görs i samarbete med Swedish House Mafia.

Förra året gick IKEA ut med nyheten om ett kommande samarbete med världsstjärnorna i Swedish House Mafia, som passande nog återförenats i år. Nu har kollektionen för första gången visats upp under designveckan i Milano. Samarbetskollektionen heter OBEGRÄNSAD och tillsammans vill den svenska möbeljätten och Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello i Swedish House Mafia ”demokratisera musikproduktion hemma och möjliggöra för de många att släppa lös sin passion och kreativitet.”

Under designveckan i Milano visades tre produkter från den kommande kollektionen upp för allmänheten: Ett (skriv)bord för musikproduktion, en fåtölj och en skivspelare.

”Designen hjälper till att skapa, spela, njuta av och till och med bara skapa stämning”, säger Swedish House Mafia.

Skrivbordet OBEGRÄNSAD är en nyckellösning för blivande musikskapare, menar IKEA i ett pressmeddelande. Kollektionen spinner på trenden att göra musik av professionell kvalitet hemma och är nödvändig för att skapa den perfekta hemmastudion till ett överkomligt pris.

”Ljudet är avgörande för musik, och vi har satt två högtalarställ på skrivbordet för att få högtalarna i höjd med öronen. Vi har också satt dit en utdragbar hylla under skrivbordet. Den här funktionaliteten gör att du till exempel kan ha ett midi-tangentbord inom räckhåll, samtidigt som du maximerar utrymmet på skrivbordet”, säger Friso Wiersma, designer på IKEA.

Fåtöljen i kollektionen är minimalistiskt designad och har justerbara remmar som ska stärka funktionaliteten och göra det möjlighet att finlira komfortnivån.

”Fåtöljer är en plats att varva ner, reflektera, sätta sig in i det kreativa flödet. Fåtöljen OBEGRÄNSAD visar vikten av komfort”, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA.

Den kanske mest oväntade produkten i Swedish House Mafia-samarbetet är skivspelaren. Skivspelaren ska hylla den tidlösa glädjen med att lyssna på musik på vinylskivor. Designmässigt är den stilren, minimalistisk och fungerar med högtalaren ENEBY.

”Den gedigna, robusta designen ger spelaren en given plats i rummet”, säger Friso Wiersma och fortsätter:

”Den förkroppsligar musiken i kollektionen, vilket gör att den verkligen tar plats mixad med musikens attityd – snarare än att få den att samspela.”

Hela kollektionen OBEGRÄNSAD, som kommer att bestå av mer än 20 produkter som på något sätt relaterar till musik och musikskapande, lanseras globalt under hösten 2022.

Se bilderna på IKEA och Swedish House Mafias kollektion OBEGRÄNSAD här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.