Annons
Annons

Här öppnar Ikea ny butik – mitt i centrala Stockholm

Ikea fortsätter att expandera – denna gång i centrala Stockholm. Efter sommaren öppnar en citybutik för att öka tillgängligheten för kunderna.

Nanna von Knorring
Foto: IBL

Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Det rör sig om en popup-butik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

Annons

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Butiken kommer att ligga på Regeringsgatan 65, intill Moodgallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

IKEA kommer att öppna sin butik intill Moodgallerian i Stockholm.

Den nya butiken beräknas öppna i månadsskiftet augusti och september och håller öppet i sex månader, till februari 2018. Dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att möjliggöra kortare leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

Mer från Ikea: Ikea-möblerna som har ökat mest i värde – så mycket kan du tjäna

Annons

Dela (232)
TweetaLaddar