Ikea döper om möbler – nu kan du köpa soffan ”Min sambo snarkar”

Ikeas nya kampanj är skapad utifrån vad folk googlar.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-11-03 16:29  |  Lästid: < 1 minut

Google har blivit vår läkare, kock, hantverkare och mycket, mycket annat. Allt vi behöver hjälp med ligger endast en sökning bort, och det har Ikea tagit fasta på i sin senaste kampanj ”Där livet händer”.

Vi har redan sett de radikalt annorlunda reklamfilmerna som visar just det, hur livet händer, på alla tänkbara sätt. Och nu får vi nästa del i kampanjen, där Ikea har döpt om 100 produkter till hundra av de mest googlade familjerelationsproblemen.

Tycker du att din dotter har det alldeles för rörigt i sitt rum? Då kanske stolen MIN TONÅRSDOTTER SLÄNGER KLÄDER PÅ GOLVET kan vara av intresse?

 

Skärmavbild 2016-11-03 kl. 18.31.31

 

Eller har du svårt att sova på grund av en snarkande sambo? Då skulle du säkert ha användning för dagbädden MIN SAMBO SNARKAR.

Skärmavbild 2016-11-03 kl. 18.30.51

 

Vad Ikea låtit göra är en spegelsajt, som alltså ser ut exakt som deras vanliga, men där möblerna har namn baserade på dessa Googlesökningar. Och vill du köpa ”MIN SAMBO SNARKAR” går det utmärkt att göra det direkt från spegelsajten också, som då dirigerar dig till Ikeas riktiga sajt.

Fler Ikeamöbler med namn från Google som du kan köpa:

Doftljuset ”HAN STÄNGER INTE DÖRREN”

Sängbrickan ”HUR VET MAN ATT EN KILLE ÄR INTRESSERAD”

Tamburinen ”MINA BARN LYSSNAR INTE PÅ MIG”

Kul grepp av Ikea!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:59