Influencer ”snapade” inte sina solbrillor – stäms av Snapchat

Luka Sabbat, med 1,4 miljoner Instagram-följare, skulle dela en bild och tre stories där han bar Snapchats solglasögon. Enligt Snapchat har Sabbat inte fullföljt kontraktet och stäms nu på 90 000 dollar.

David Johansson  |  Publicerad 2018-11-02 09:00  |  Lästid: 2 minuter

Den omåttligt populära stylisten och influencern Luka Sabbat har hamnat i vad som bara kan omnämnas som blåsväder. Går allt åt helvete kan Sabbat bli tvingad att betala skadestånd på uppemot $90,000, omkring 800 000 svenska kronor, till Snapchat som anser att influencern inte uppfyllt de krav som ingick i en överenskommelse mellan parterna. 

Luka Sabbat är en stilsäker yngling som trots sina tjugo år har hunnit med att göra sin egen klädlinje, hänga med Frank Ocean och att dejta den dubbelt så gamla Kourtney Kardashian. Med nästan 1,5 miljoner följare är han en av influencervärldens hetaste – med fetlagda sponsdealar som följd.

Luka Sabbat, Kendall Jenner och Frank Oean.

Luka Sabbat tillsammans med Kendall Jenner och Frank Ocean.

PR Consulting, som fungerar som Snapchats PR-firma, skrev i mitten av september ett kontrakt med den 20-åriga influencern, där det stipulerades att Sabbat skulle publicera tre stycken Instagram Stories och ett vanligt inlägg, och för det få $60,000 av Snapchat.

Huruvida det fanns en klausul i kontraktet där det framgick att Sabbat i dessa bilder skulle bära Snapchats Spectacles-glasögon eller inte är oklart, men det verkar åtminstone varit underförstått att det var en vilja från Snapchats håll. En annan vilja från företaget var att Sabbat skulle fotograferas med glasögonen på sig i ett socialt sammanhang, där Milan eller Paris Fashion Week kändes som lämplig skådeplats. Detta misslyckades Luka också med – trots att det känns omöjligt att undvika att se influencern i sina dagliga flöden.

När så Sabbat endast delade med sig av en Instagram Story samt ett inlägg såg Snapchat rött, och har nu stämt 20-åringen på de $45,000 han gavs i förskottsbetalning – samt ytterligare $45,000 för någon slags sveda och värk som det oerhörda sveket från Luka Sabbat drabbat Snapchat. 

I skrivande stund har två dagar gått sedan PR Consulting, som agerar i Snapchats ställe, lämnade in sin stämningsansökan hos New York Supreme Court, och fortsättning lär därför följa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar