Instagram testar att dölja likes

Likes Instagram

”Det handlar främst om unga människor. Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling”, säger Instagrams vd Adam Mosseri om testet att dölja likes för vissa konton i USA.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-11-12 09:39  |  Lästid: 2 minuter

Enligt hörsägen finns det de som efter att ha lagt ut en bild på Instagram kan lägga ifrån sig mobilen och efter några timmar kollar hur många likes den fått. Men för oss vanliga dödliga är verkligheten ack så enkel.

När snyggbilder på en själv läggs ut på sociala medier kan det ibland kännas som att det bränner i fickan. Mobilen tas frekvent upp och flödet uppdateras i hopp om att få voluminösa doser röda hjärtan. Tänk om bilden lagts ut alldeles försent på kvällen och inte hovar in några gillningar? Tänk om din besöksförbudsdoftande farbror Elias kommenterar något pinsamt och alla ser?

Instagrams vd Adam Mosseri menar att initiativet tagits i och med trycket som unga personer känner på sociala medier.

Farhågorna är många – och just därför har Instagram bestämt att de ska dölja hur många likes dina bilder får.

Eller ja, i alla fall om du bor i USA.

Applikationen har tidigare haft testperioder där de döljer antalet gillningar i Kanada, Irland, Japan, Brasilien, Nya Zeeland och Australien. Men nu är det även dags för ett försök på hemmaplan, rapporterar CBS News.

– Det handlar främst om unga människor. Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling, ge människor mer utrymme för att kunna fokusera på att interagera med människor de älskar och saker som inspirerar dem, säger vd:n för Instagram, Adam Mosseri på en konferens.

Initiativet kommer att testas på ett antal Instagramanvändare i USA och innebär att man fortfarande kan se hur många likes man själv får. Man kan å andra sidan inte se hur många de som du följer får, vilket gör så att man inte kan jämföra på samma sätt som förr.

Kanske är det trots allt skönt att slippa jämföra antalet gillningar på bilder av din trötta korvstroganoff med Kenzas Acai-bowls.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-12 11:11